Un fost politician clujean a primit o bâtă în cap. S-a bătut şi la alegeri

Un fost politician clujean a primit o bâtă în cap. S-a bătut şi la alegeri
Renumitul Gaston Bienvenu, victimă a unei agresiuni în Floreşti! A luat o bâtă în cap şi un şpiţ în ochi de la un tânăr beat! Incidentul s-a petrecut, marţi noaptea, în faţa unei cârciumi din localitate.

Dis de dimineaţă, la IML Cluj şi-a făcut apariţia, cu ochiul şi capul umflate, un personaj de-a dreptul legendar al politicii clujene: Gaston Bienvenu, cunoscut prin gesturile cel puţin extravagante ale sale făcute de-a lungul vremii, cele mai recente fiind sărbătorirea, anul trecut, a arestării lui Horea Uioreanu, în chiloţi, şi bruscarea istoricului Horia Nasra, purtătorul de cuvânt al PSD Cluj.

Bosumflat, acesta povesteşte cum marţi, 16 iunie, în jurul orelor 23:00,  se întorsese la biroul crâşmei, proprietate a unui prieten din Floreşti, pentru a recupera mobilul băiatului său, elev în clasa a VI-a, care-l uitase acolo cu câteva ore în urmă.

"L-am recuperat şi am ieşit din local, iar un băiat din zonă, Alin, în vârstă de vreo 30 de ani, s-a luat după mine, beat, şi a luat de jos un lemn, cu care m-a lovit direct în frunte. Ăsta-i un băiat bun atunci când e treaz, însă beat e tare periculos, ştiindu-se bine că şi-a bătut până şi pe fostul socru, iar soţia l-a părăsit din aceleaşi motive. Am dat să pun telefoanele pe bordura trotuarului, ca să-i administrez o corecţie, însă n-am apucat. În momentul următor, când m-am aplecat, băiatul mi-a tras un şut, direct în ochi".

După fapta lui, tânărul s-a adăpostit în curtea unor prieteni, departe de furia victimei, astfel că, neavând cum să-l "mustre", Gaston s-a deplasat cu o maşină la UPU Cluj. Acolo, medicii l-au reţinut pentru toată noaptea, în vederea efectuării unor investigaţii amănunţite, purtându-l apoi şi până la Clinica de Oftalmologie.

Dimineaţă, la ora 6, Gaston s-a întors acasă, la Floreşti, odihnindu-se toată ziua, iar seara a "stat" în profil pe Skype, când a vorbit cu soţia lui, aflată în Franţa.

"Nu i-am mai spus nimic, să nu se îngrijoreze, fiindcă n-am avut nici cea mai mică vinovăţie pentru ce s-a petrecut marţi noapte, să nu creadă cumva că n-am grijă de fiul meu. Chiar îmi protejez băiatul şi mă mândresc pentru faptul că am făcut-o cu brio, chiar dacă a apărut acest mic incident, la care el nu a asistat. Însă, din păcate, soţia o să afle ce s-a întâmplat, de la dumneavoastră, fiindcă citeşte zilnic presa românească", explică în continuare Gasrton, cu ciudă pe sine pentru gura lui prea slobodă.

După ce l-au consultat, medicii legişti clujeni i-au recomandat bărbatului 12 zile de îngrijri medicale. "Nu ştiu dacă îi fac plângere penală lui Alin, fiindcă şi acesta e orfan, ca mine, însă vreau să-l sperii puţin, ca să nu mai facă asta şi altora", încheie acesta, înainte de a părăsi incinta IML Cluj.

Gaston a fost implicat într-o altercaţie şi anul trecut, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, când s-a luat la bătaie cu Horea Nasra, purtătorul de cuvant al PSD Cluj.

Comenteaza