Un grup de 10-20 de persoane a ocupat ilegal un şantier

Un grup de 10-20 de persoane a ocupat ilegal un şantier
Un grup de romi s-a instalat în urmă cu o lună în barăcile unui şantier început pe strada Anina. Vecinii se plâng de zgomotul pe care îl creează aceştia şi de faptul că, în lipsa unei toalete, membrii grupului îşi fac nevoile fiziologice pe unde apucă.


Elena şi Răzvan Ilciuc locuiesc în imediata vecinătate a şantierului unde s-a aşezat grupul de 10-20 de persoane, "numărul lor variază de la o zi la alta" şi care acum cer ajutorul Primăriei Cluj-Napoca pentru a evacua grupul de romi.

"În imediata vecinătate a imobilului în care domiciliem se află un şantier pentru construirea unui bloc de locuinţe, pe care s-au încetat lucrările în urmă cu un an. În barăcile care erau destinate muncitorilor s-a instalat în urmă cu o lună un grup de cetăţeni de etnie romă", spun aceştia într-o sesizare depusă astăzi pe domnuleprimar.ro. Cei doi adaugă că, în lipsa unei toalete, "aceste persoane îşi satisfac necesitățile fiziologice pe unde apucă: pe lângă gardurile dinspre casa noastră, prin faţa barăcilor şi prin alte locuri din cadrul şantierului".


Grupul care s-a instalat în şantier colectează diferite resturi menajere și deşeuri, "pe care le triază pe șantier, iar cele nefolositoare lor le depozitează la o distanță de 3-4 metri de casa noastră. Și acest fapt reprezintă un focar de infecție, mai ales gândindu-ne că se apropie sezonul cald", adaugă cei doi clujeni.


Ei menţionează că au cerut ajutorul Poliţiei în mai multe rânduri, cu apeluri la numărul de urgenţă 112, "dar fără nici un rezultat".

 

Comenteaza