Un grup de arhitecți clujeni vrea demolarea Cluj Arena

Un grup de arhitecți clujeni vrea demolarea Cluj Arena
Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a confirmat primirea dosarului de autorizare a stadionului Cluj Arena, expediat de către un grup de arhitecţi clujeni.

Avocatul Călin Stegăroiu a declarat pentru Libertatea că a arătat în cererea adresată magistraţilor europeni faptul că, în ţară, petenţilor li s-a respins dreptul la judecată, în contradicţie cu legile europene şi româneşti. Arhitecţii au contestat autorizaţia de construcţie semnată de fostul primar Emil Boc, la data de 7 ianuarie 2009, indicând instanţei mai multe pretinse încălcări ale legilor de reglementare a disciplinei în construcţii. Principala problemă semnalată este legată de numărul prea mic de locuri de parcare.

Două instanţe din Cluj au respins cererea arhitecţilor, motivând că aceştia nu au calitatea de a ridica asemenea probleme în justiţie.

"CEDO ar putea cere rejudecarea dosarului şi este posibil să se ajungă la anularea autorizaţiei de construcţie, cu posibilă finalitate, inclusiv demolarea arenei sau reautorizarea construcţiei", susține Stegăroiu.

"Acest demers este lipsit de efect juridic concret, întrucât obiectivul va fi finalizat la data de 30 septembrie. Ca atare, orice soluţie dată după finalizare nu va produce efecte", a răspuns Victor Popa, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, pentru Libertatea.

Comenteaza