Un grup de IT-işti din Cluj a creat o platformă de videoconferinţe pentru medici

Un grup de IT-işti din Cluj a creat o platformă de videoconferinţe pentru medici

O platformă online de videoconferinţe, creată de o firmă de IT din Cluj-Napoca, îi ajută pe medicii din prima linie.

Tehnologia te poate ajuta să te fereşti de coronavirus. Pe acest principiu, IT-iştii clujeni au gândit o aplicaţie pentru medici. În doar câteva zile au reuşit să pună pe picioare sistemul de întâlniri online al Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca. Cei peste 700 de medici pot să comunice de la distanţă. 

Marcel Borodi, director general companie de IT: Legătura dintre conducerea spitalului şi autorităţi, legătura dintre medici, şedinţele dintre ei, prezentarea cazurilor, pot să se facă fără să fie faţă în faţă, astfel încât ai senzaţia că eşti aproape în faţa celuilalt. A fost un feedback drăguţ, de genul că am fost trecut pe lista îngerilor sau a persoanelor dragi fără să ne fi văzut vreodată.  Medicii de la Spitalul de Recuperare din Cluj se pregătesc să primească în curând pacienţii infectaţi.

Sanda Patrichi, manager Spitalul de Recuperare Cluj: Cred că mai bine de 10 zile o folosim, avem  întâlniri zilnice. Este foarte bine primită, este foarte constructivă şi ne ajută foarte mult în organizarea activitâţii.

Platforma de videoconferinţe este folosită şi de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj pentru cursurile online. 

Etichete
Comenteaza