Un incident de la Liceul Bălcescu a închis porţile şcolii pentru părinţi

Un incident de la Liceul Bălcescu a închis porţile şcolii pentru părinţi
Un scandal în urma căruia un elev ar fi fost lovit de părintele unui coleg a determinat conducerea Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" să nu mai permită accesul părinţilor în incintă.

Părinţii elevilor de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu" nu mai au voie să îşi conducă copiii până în incinta unităţii de învăţământ. Unii dintre părinţi susţin că măsura a fost luată din cauza unui conflict dintre un părinte şi un elev din clasele primare. Pe de altă parte, conducerea şcolii susţine că măsura a fost luată ca urmare a ştirilor din presă din ultimele zile care au prezentat cazuri de elevi sau profesori agresaţi în unităţile de învăţământ din ţară.

„Azi dimineaţă, când mi-am dus copilul la şcoală, nu ni s-a mai permis accesul înăuntru. Femeia de serviciu, gardienii, dar şi o învăţătoare mi-au spus că un copil de clasa a II-a a fost bătut de un părinte şi chiar ar fi fost învineţit acel copil. Incidentul a avut loc după un conflict între copii şi de astăzi s-a luat măsura să nu intrăm cu copiii în şcoală", a declarat tatăl unui copil clasa a II-a. O altă mamă, care şi-a luat copilul de la şcoală, în jurul orei 10 şi jumătate dimineaţa, a susţinut şi ea ideea unui conflict în cadrul instituţiei de învăţământ. „A fost un conflict între părinţi. Ni s-a spus că s-ar fi bătut părinţii între ei şi de asta nu mai avem voie în şcoală", a spus femeia. De asemenea, o profesoară din cadrul unităţii de învăţământ era la curent cu incidentul. „A fost un conflict între doi copii din ciclul primar", a spus profesoara.

Pe de altă parte, directorul şcolii, Marinela Zamfir, neagă că în unitatea de învăţământ pe care o conduce ar fi avut loc un astfel de incident. „Există în regulament prevederea că părinţii nu au voie să intre în curtea şcolii. Sunt impulsivi, iar gardienii de abia pot să le facă faţă. Sunt părinţi care vor să îşi ducă copiii în clasă. După câte am văzut în presă cu părinţi care bat profesori sau elevi, le-am spus gardienilor să fie mai stricţi. Părinţii au semnat acest regulament", a declarat Marinela Zamfir. Directoarea Liceului „Bălcescu" este nemulţumită că părinţii insistă să îşi conducă copiii până în sălile de clasă. „Sunt foarte mulţi părinţi care vor să îi ducă pe copii până în clasă, dar trebuie să îi lase să se descurce. Au fost atâtea cazuri prezentate în presă şi le-am spus domnilor gardieni să fie vigilenţi şi să nu îi mai lase să intre în şcoală. Acest fapt este în regulamentul şcolii, iar ei au semnat că au luat la cunoştinţă acest lucru. Au mai existat conflicte între părinţi, s-au mai certat în curtea şcolii, dar acum eu nu am văzut un conflict ca să spun că a existat acum. Nu mi s-a adus la cunoştinţă că ar fi existat un conflict, că s-ar fi certat ei între ei, dar este o măsură de precauţie şi o regulă. Curtea este închisă, nu li se întâmplă nimic copiilor, sunt păziţi, doamnele învăţătoare au grijă de ei. Ce ar înseamna să vină şi în pauze să stea cu copiii în curte?", a precizat Zamfir.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj susţin că nu ar fi existat niciun conflict la şcoală."Hotărârea a fost luată în urma ştirilor din presă şi din cauza unora dintre părinţi care au obiceiul de a-şi lăsa copii în şcoală. Doamna a cerut gardienilor să fie mai stricţi, iar părinţii să îşi lase copiii în faţa şcolii, nu în sala de clasă. Nu a avut loc niciun incident major aici", a declarat Andreea Coroian, purtător de cuvânt ISJ Cluj. „Era cazul să se ia decizia asta la Liceul Bălcescu, ca să nu mai intre cine vrea în şcoală. Nu e adevărat, nu a fost niciun conflict. Nu e normal ca fiecare părinte să intre în şcoală în condiţiile în care sunt o mie de elevi. Mai lipseşte să vină elevii de clasa a XII-a însoţiţi de părinţi. Era cazul să se facă un pic de ordine", a declarat Valentin Cuibus, inspector general ISJ Cluj.

 

 

Comenteaza