Un militar din Dej este "Soldatul Anului 2012 în Forţele Terestre Române" GALERIE FOTO

Un militar din Dej este
Competiţia pentru subofiţerul şi soldatului anului în Forţele Terestre Române, care a ajuns la a cincea ediţie şi a durat patru zile, s-a încheiat ieri la Garnizoana din Dej.

În concurs au fost înscrişi 30 de militari, 15 soldaţi/gradaţi profesionişti şi tot 15 maiştri militari/subofiţeri. Aceştia au fost testaţi în 7 probe de concurs: teoretică, practică, educaţie fizică militară (3000 de metri, flotări, abdomene), tragere cu armamentul individual de infanterie, o probă la limba engleză, una de prezentare în faţa comisiei de evaluare, dar şi o probă surpriză, care a constat în aruncarea grenadelor de mână de exerciţiu şi alergarea în teren variat.

În urma rezultatelor obţinute, caporal clasa a III-a Ovidiu Hordouan (Batalionul 811 Infanterie "Dragonii Transilvani") din Dej a fost desemnat "Soldatul Anului 2012 în Forţele Terestre Române". Pe locul secund s-a clasat caporal clasa a III-a Victor Danilov (Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni"), iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat caporal clasa a III-a Tudorel Trifu (Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni").

În ceea ce priveşte titulatura de "Subofiţerul Anului 2012 în Forţele Terestre Române", aceasta a fost adjudecată de sergentul Călin Bumb (Batalionul 317 Cercetare "Vlădeasa"). Pe locul II s-a clasat maistru militar clasa a III-a Ioan Beudean (Batalionul 55 Apărare Antiaeriană "Someş") din Dej, iar pe locul III sergent-major Andrei Mihalache (Batalionul 151 Infanterie "Războieni").

De menţionat că ambii câştigători sunt din Divizia 4 Infanterie "Gemina", iar competiţia a fost planificată, organizată şi evaluată în totalitate numai de către subofiţeri.

Câştigătorii au fost recompensaţi financiar de Fundaţia "Sf. Mare Mucenic Gheorghe".

Comenteaza