Un militar român a murit călcat de tanc într-un poligon din Galați. Tragedia s-a petrecut la un antrenament

Un militar român a murit călcat de tanc într-un poligon din Galați. Tragedia s-a petrecut la un antrenament
| Foto: digi24.ro / Arhivă: poligonul Smârdan

Un militar din cadrul Batalionului 284 Tancuri "Cuza Vodă" Galaţi şi-a pierdut viaţa, vineri, după ce a fost lovit de un tanc, în cadrul unui antrenament desfăşurat în poligonul de la Smârdan. 

"Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie", a afirmat premierul Nicolae Ciucă, el transmiţând condoleanţe familiei militarului, potrivit news.ro.

Sebastian Şerban avea 35 de ani şi coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc când s-a produs accidentul.

Militarul făcea parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi, unitate din componenţa Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” Focşani. Încidentul ar fi avut loc în jurul orei 11.30, în poligonul de antrenamente de la Smârdan.

"Sunt alături de familia militarului care şi-a pierdut viaţa la Smârdan, pe timpul activităţii de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa la datorie. Transmit condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!", a transmis premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), militarul care şi-a pierdut viaţa pe timpul activităţilor de instruire în cadrul unui exerciţiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi este plutonierul Sebastian Şerban din Batalionul 284 Tancuri "Cuza Vodă" din Galaţi.
 
"Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mişcare şi una dintre laturile amplasamentului în care se găsea maşina de luptă. Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgenţă 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la faţa locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viaţa”, se arată în comunicatul MApN. 
 
În acest moment, Poliţia Judiciară Galaţi face cercetări la faţa locului, a fost înştiinţat Parchetul Militar Galaţi, iar la nivelul unităţii a fost numită o comisie condusă de şeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.
 
Potrivit MApN, militarul avea 35 de ani, era angajat al MApN din anul 2008 şi era căsătorit.
 

Comenteaza