Un minor i-a cerut unui băiat de 18 ani să-l lase să ia loc pe o bancă lângă el. A fost ridicat deasupra capului şi aruncat ca un balot!

Un minor i-a cerut unui băiat de 18 ani să-l lase să ia loc pe o bancă lângă el. A fost ridicat deasupra capului şi aruncat ca un balot!
Incidentul s-a petrecut luni, 27 iulie, în localitatea Aghireş-Fabrici, iar martorii spun că agresorul umblă mai mult drogat.

Alex are 13 ani şi face parte dintr-o familie nevoiaşă din Aghireş-Fabrici şi, în ciuda vârstei, e mic de statură putând fi confundat oricând cu un copil de 7-8 ani. A venit la IML Cluj împreună cu mama lui, Daniela, şi cu o membră a unui cult creştin din localitate care se ocupă de cazurile sociale ale familiilor din Aghireş-Fabrici. Ea este şi cea care a suportat cheltuielile deplasării, inclusiv costul consultaţiei medico-legale.

Micuţul arată că luni, 27 iulie, acesta se juca în faţa blocului unde locuieşte. La un moment dat a obosit şi l-a rugat pe Sergiu, un tânăr în vârstă de 18 ani, care zăcea obosit pe o bancă, să-l lase şi pe el să şadă. Moment în care Sergiu şi-a ieşit din minţi: l-a înşfăcat pe Alex, ridicându-l deasupra capului şi trântindu-l apoi la pământ.

„I s-a părut că l-am făcut prost, lucru neadevărat, şi m-a aruncat, de sus, de deasupra capului. Iar când a venit mama şi l-a întrebat ce are cu mine a luat-o de păr şi a bătut-o şi pe ea," povesteşte copilul, îngrijorat.

"Băiatul n-a făcut altceva decât să-l roage frumos ca să-l lase şi pe el pe bancă. Însă Sergiu dormea - probabil drogat, aşa cum e tot timpul, şi, supărat că a fost deranjat, ne-a agresat pe amândoi. Acum, când a aflat că-l dăm la poliţie pentru ce-a făcut, ne ameninţă cu moartea," declară la rândul ei Daniela, mama lui Alex.

Tânăra care se ocupă de Alex, pe cheltuiala cultului din care face parte, ţine să-şi păstreze ascunsă deocamdată identitatea. Ea spune că, într-adevăr, treaba e serioasă fiindcă - din experienţa pe care o are cu oamenii din zonă - consumul de droguri din Aghireş e extrem de ridicat, iar copiii pot constitui oricând victimele acestor persoane dependente.

Intervine din nou mama copilului: "În noaptea de luni spre marţi domnişoara ne-a dus la UPU, apoi pe la mai multe spitale. Şi pentru că medicii şi-au încheiat treaba târziu pe la ora trei dimineaţa - negăsind, din fericire, nimic grav la Alex - ne-a cazat la o pensiune. Vreau să mai spun că la spital a venit şi un poliţist, căruia i-am dat o declaraţie, iar el a fost şi cel care ne-a îndrumat spre IML"

După ce l-au consultat pe băiat, medicii legişti nu au găsit leziuni pe trupul său. Mama lui Alex spune că, totuşi, va face plângere penală împotriva lui Sergiu, pe baza mărturiei celor care au fost de faţă la incident.

Îngrijorarea ei cea mare este însă aceea că nu ştie cum se va putea feri de răzbunarea iminentă a lui Sergiu, care le promite o "primire" pe care n-o s-o uite prea curând. Asta, când poliţiştii din sat - desigur, în limitele legii - le-au oferit deocamdată o prea vagă soluţie: să-l ignore pe tânărul de 18 ani şi să nu se uite direct în ochii lui.

Comenteaza