Un mort şi 22 de răniţi, după ce un bărbat a intrat cu maşina în pietoni, în New York: "Trebuia să mă împuşcaţi! Voiam să-i omor" FOTO

Un mort şi 22 de răniţi, după ce un bărbat a intrat cu maşina în pietoni, în New York:
Richard Rojas, în vârstă de 26 de ani, bărbatul care a intrat cu maşina în pietonii din piaţa Times Square din New York, omorând o tânără şi rănind 22 de persoane, susţine că "a auzit voci".

Un șofer a intrat cu mașina în pietoni, la New-York, în zona Times Square din New York, în apropierea străzilor 42 şi 43. În urma incidentului, o tânără şi-a pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite.

Bărbatul care se afla la volan a fost pus sub acuzare pentru omucidere, tentativă de crimă şi omucidere în trafic deosebit de gravă, anunţă presa americană.

Richard Rojas, în vârstă de 26 de ani, un veteran al marinei americane, a mai fost arestat anterior, de două ori, pentru conducere sub influenţa alcoolului. El se află acum în custodia poliţiei.

Richard Rojas a declarat că se aşteaptă să moară. Potrivit Reuters, el a strigat, imediat după ce a fost arestat: "Trebuia să mă împuşcaţi! Voiam să-i omor".
Poliţia crede că individul se afla sub influenţa drogurilor, fiind vorba despre marijuana sintetică, cunoscută sub numele de K2, arată ABC News, citând surse din NYPD. Testele iniţiale au ieşit negative la alcool, dar pozitive pentru droguri.

"Nu există niciun indiciu că ar fi un act terorist", a declarat primarul din New York, Bill de Blasio, precizând că măsurile antiteroriste vor fi totuşi intensificate din raţiuni de precauţie.

Tânăra care a murit avea 18 ani. Alyssa Elsman, din Michigan, venise la la NY împreună cu familia. Sora adolescentei, în vârstă de 13 ani, este şi ea rănită.
Din cei 22 de răniţi, patru răniţi sunt în stare critică, iar alţi trei sunt în stare gravă, a precizat Bill de Blasio.

Comenteaza