Un nou ATAC ARMAT în SUA. Patru elevi împuşcaţi lângă liceu

Un nou ATAC ARMAT în SUA. Patru elevi împuşcaţi lângă liceu

Patru elevi au fost împuşcaţi miercuri dimineaţa în apropiere de liceu, în oraşul american Philadelphia, imediat după terminarea orelor, care s-au încheiat mai devreme pentru vacanţa de Ziua Recunoştinţei.

Toţi cei patru sunt în stare stabilă şi este de aşteptat să supravieţuiască atacului, care a creat indignare în comunitatea locală. Inclusiv guvernatorul Pennsylvaniei, Tom Wolf, a difuzat un comunicat cu mesajul "destul!".

"Recentele atacuri cu armă din SUA au lăsat familii cu goluri în inimi şi locuri goale la masa de Thanksgiving. M-am săturat", a scris Wolf.

Tirurile de miercuri au avut loc lângă liceul Overbrook, în jurul orei locale 11:30 (16:30 GMT). Cursurile s-au încheiat miercuri cu trei ore mai devreme, fiind ajunul Zilei recunoştinţei, marcată anul acesta în SUA pe 24 noiembrie, relatează dpa, citată de Agerpres.

Un grup de elevi se afla în faţa unui salon de cosmetică de lângă şcoală, când un autoturism SUV s-a apropiat de ei şi cineva din maşină a deschis focul asupra grupului. Victimele sunt două fete de 15 ani şi doi băieţi de 16 ani.

Anchetatorii nu au stabilit deocamdată motivul atacului. Potrivit poliţiei, la liceul Overbrook nu s-au mai înregistrat înainte incidente.

"Mai este mult până să stabilim de ce s-a întâmplat asta, dar ştim că trebuie să înceteze", a subliniat comandantul adjunct al poliţiei din Philadelphia, John Stanford. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza