Un nou drum județean din Cluj intră în reparații. Se va turna și asfalt

Consiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean 109A (intersecție cu DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca lucrări de întreținere ce au drept scop îmbunătățirea calității drumului și a condițiilor de circulație.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, acestea se vor finaliza cu asfaltarea sectorului de drum vizat, pe toată lungimea acestuia.

„Îmbunătățirea infrastructurii drumului județean Ciubăncuța – Ciubanca are o importanță aparte întrucât acesta asigură o legătură directă și rapidă între judeţele Cluj şi Sălaj, cu efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a zonei”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările de întreținere se desfășoară pe un sector în lungime de aproximativ 7,5 kilometri, mai exact de la km 48+566 la km 56+034, și constau în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea podețelor, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului și așternerea covorului asfaltic.

În această fază se execută lucrări constând în frezarea zonelor afectate, tratarea burdușirilor și a tasărilor, precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării frontului de lucru.

Comenteaza