Un nou drum județean din Cluj intră în reparații. Se va turna și asfalt

Consiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean 109A (intersecție cu DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca lucrări de întreținere ce au drept scop îmbunătățirea calității drumului și a condițiilor de circulație.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, acestea se vor finaliza cu asfaltarea sectorului de drum vizat, pe toată lungimea acestuia.

„Îmbunătățirea infrastructurii drumului județean Ciubăncuța – Ciubanca are o importanță aparte întrucât acesta asigură o legătură directă și rapidă între judeţele Cluj şi Sălaj, cu efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a zonei”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările de întreținere se desfășoară pe un sector în lungime de aproximativ 7,5 kilometri, mai exact de la km 48+566 la km 56+034, și constau în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea podețelor, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului și așternerea covorului asfaltic.

În această fază se execută lucrări constând în frezarea zonelor afectate, tratarea burdușirilor și a tasărilor, precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării frontului de lucru.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza