Un nou eveniment în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”. Clujenii, așteptați la piață

Un nou eveniment în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”. Clujenii, așteptați la piață

Clujenii sunt invitați la cea de-a treia ediție a târgului meșterilor și producătorilor locali, în perioada 23-27 iunie 2021.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni, invită publicul interesat să ia parte la cea de-a treia ediție a târgului meșterilor și producătorilor locali clujeni, care își dau din nou întâlnire în Parcul Etnografic, sub genericul Lume, lume... Hai la piață!

Evenimentul va avea loc în perioada 23-27 iunie 2021, între orele 10.00-18.00, ultima intrare ora 17.00. Cei prezenți vor putea achiziționa articole vestimentare tradiționale, podoabe și decorațiuni din mărgele, bijuterii din pietre semiprețioase, vase de lut, săpunuri naturale, tablouri, picturi, icoane, articole din piele și articole pentru uz gospodăresc din lemn, jucării și tricotaje pentru copii, traiste tradiționale și multe alte produse artizanale.

De asemenea, vor putea cumpăra gustări delicioase, ciocolată de casă, înghețată, gemuri și dulcețuri (inclusiv fără zahăr), plante medicinale și aromate, brânzeturi și vin, miere de albine și turtă dulce, lavandă, legume și fructe, sucuri naturale și siropuri, zacuscă și preparate din carne. Vor expune peste 60 de meșteri populari și producători din cele 8 bresle ale Asociației. Vor fi organizate și câteva ateliere de creație.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, biletul de intrare în Parcul Etnografic este 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru pensionari și studenți și 1,50 pentru elevi și preșcolari.

Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse privind combaterea pandemiei, cei care vor lua parte la manifestări sunt rugați să poarte mască în zonele aglomerate, să respecte distanțarea fizică și să utilizeze dezinfectantele pe care meșterii le vor pune la dispoziție.

Comenteaza