Update Video Un nou protest al magistraţilor din Cluj. La prânz

Un nou protest al magistraţilor din Cluj. La prânz

Magistraţi clujeni ies, şi vinerea aceasta, în faţa Curţii de Apel pentru a protesta împotriva OUG 7 pe Justiţie.

 

"Vineri, de la ora 12.00, magistraţii ies să protesteze pe treptele Curţii de Apel din Cluj! Insistă şi nu renunţă pentru că nu e doar despre ei, independenţa justiţiei e despre şi pentru noi toţi! Puterea judecătorească nu trebuie să ajungă niciodată subordonată celei politice, dacă cetăţenii unei ţări aspiră să trăiască într-o societate unde ,,Nimeni nu e mai presus de lege!". Iar pentru ca acest principiu să fie realitatea noastră şi a copiilor noştri nu doar vorbe în vânt, trebuie să ne facem cu toţii partea. Haideţi să transmitem un mesaj de solidaritate magistraţilor protestatari ca să ştie că suntem alaturi de ei! Când suntem mulţi, suntem puternici!", se arată într-un mesaj pe Facebook. 

Magistraţii au protestat, în faţa Curţii de Apel, şi vinerea trecută. Li s-au alătura grefierii şi clujenii. Mai multe AICI! 

O lună de proteste la Cluj 

Primul protest al magistraţilor clujeni a avut loc în data de 22 februarie 2019, atunci când la Cluj-Napoa era aşteptat Minsitrul Justiţiei, Tudorel Toader. Acesta trebuia să participe la Ședința Adunării Generale a judecătorilor Curții de Apel Cluj (CAC), însă nu a mai venit.

Vineri, 15 martie 2019, magistraţii au anunţat că au decis continuarea protestelor. Acestea vor consta în întreruperea, timp de o oră pe zi, în cadrul şedinţelor de judecată, a activităţii şi ieşirea, în fiecare zi de vineri, în faţa Palatului de Justiţie, pentru o jumătate de oră. Măsurile vor menţinute până pe 4 aprilie 2019, când o delegaţie de 30 de judecători şi procurori, de la toate instanţe de toate nivelurile din întreaga ţară, vor merge la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia îi vor expune motivele protestului magistraţilor români. 

Comenteaza