Un nou Wuhan? Oraş din China cu 700.000 de locuitori, băgat în carantină totală

Un nou Wuhan? Oraş din China cu 700.000 de locuitori, băgat în carantină totală

Un oraş din nord-estul Chinei, aflat în apropierea graniţei cu Rusia şi Coreea de Nord, a fost declarat focar de coronavirus și a fost plasat într-o carantină drastică. 

Oraşul chinez Shulan, din nord-estul Chinei, a fost plasat într-o carantină drastică. Shulan se află în apropierea graniţei cu Rusia şi Coreea de Nord. Harbin este cel mai apropiat oraş de Shulan, dar şi Vladivostok, din Rusia, este în proximitate.
 
Guardian scrie că Shulan a fost declarat focar de coronavirus, iar autorităţile chineze au plasat localitatea într-o carantină strictă. Fiecare familie are voie să trimită un singur membru la cumpărături, limita fiind de 2 ore la fiecare 2 zile.
 
Toate ieşirile din oraş au fost blocate, cu excepţia uneia, care este, desigur, foarte bine controlată de autorităţi. Şcolile au fost închise, transportul public suspendat, la fel şi întâlnirile de orice fel.
 
Guardian notează că 34 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în privinciua Jijin, unde se află oraşul Shulan, noaptea trecută, motiv de mare îngrijorare pentru autorităţi, care au început o relaxare a măsurilor în alte zone ale ţării, scrie Mediafax.

Comenteaza