Update Foto Un om de afaceri din Cluj ar fi una dintre victimele accidentului aviatic din Buzău

Un om de afaceri din Cluj ar fi una dintre victimele accidentului aviatic din Buzău

Pilotul avionului de mici dimensiuni prăbuşit, miercuri după-amiază, în zona barajului Siriu (Buzău) este un cunoscut om de afaceri din Cluj. Este vorba despre Mihai Covaciu, dezvoltator imobiliar care a investit masiv în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj.

 

Omul de afaceri este un pasionat al zborului şi deţine brevet de mai bine de 5 ani. În afacerea lui, mobilitatea este foarte importantă, aşa că Mihai Covaciu şi-a cumpărat propriul avion, pe firmă, un Pegna 2008,  pentru mai multă mobilitate. Miercuri a plecat de pe aerodronul din Ghimbav cu un client căruia i-a vândut o casă la Râşnov, Liviu Bucăţică, un afacerist din Constanţa, fratele Corinei Martin, fostă șefă în turism, conform ştiripesurse.ro. 

Un om de afaceri din Cluj ar fi una dintre victimele accidentului aviatic din Buzău

Identitatea celor doi nu a fost confirmată oficial de anchetatori până în acest moment. Cazul va fi anchetat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Totodată, există informaţii că aparatul de zbor ar mai fi fost implicat într-un incident în urmă cu 3 ani, la Topoloveni, când pilotul s-ar fi salvat, dar şi că avionul nu ar fi fost omologat să efectueze zboruri în spaţiul aerian românesc. În zona accidentului, a plouat torenţial în ultimele ore şi a bătut vântul cu putere, vremea fiind nefavorabilă încă din cursul zilei de marţi.

------------------------------

Autorităţile din Buzău au intrat în alertă, miercuri după masă, după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 şi a anunţat că într-o zonă greu accesibilă a găsit bucăţi dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni.

Reprezentanţii Aerodromului din Ghimbav, judeţul Braşov, au confirmat că avionul de mici dimensiuni a decolat de la Ghimbav, precizând însă că avionul era privat, fără nicio legătură cu instituţia. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. La rândul său, primarul localităţii Nehoiu (unde s-a prăbuşit avionul), Ionuţ Milea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că avionul a fost distrus în totalitate în urma accidentului, aripile fiind găsite printre copaci. Primarul din Râşnov, Liviu Butnariu, a declarat că, din informaţiile pe care le-a auzit, victimele accidentului ar fi doi oameni de afaceri, unul dintre ei din Râşnov.

Comenteaza