Un oraş din România, pe lista celor mai sigure destinaţii turistice în timpul pandemiei

Un oraş din România, pe lista celor mai sigure destinaţii turistice în timpul pandemiei
| Foto: profimedia

Sibiul, declarat printre cele mai sigure destinaţii turistice din Europa în timpul pandemiei de coronavirus. European Best Destinations, o agenţie de turism susţinută de Uniunea Europeană, a inclus oraşul pe lista „Cele mai sigure destinaţii de vizitat în Europa”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Multe ţări europene îşi deschid frontierele zborurile se reiau şi hotelurile se redeschid. După mai multe săptămâni de „închisoare” doriţi să călătoriţi în Europa, dar nu ştiţi unde să călătoriţi şi ce măsuri de siguranţă se iau în ţările şi regiunile pe care aţi dori să le vizitaţi? Am selectat pentru dvs. unele dintre destinaţiile cel mai puţin afectate de Covid-19. Aceste destinaţii au implementat, de asemenea, protocoale foarte specifice privind igiena în spaţii de cazare, restaurante, magazine şi măsuri precum schimbarea filtrelor de aer condiţionat între fiecare călător, disponibilitatea măştilor şi distanţarea socială. Aceste destinaţii beneficiază, de asemenea, de proximitate cu spitalele şi au un număr mai mare de paturi de spital per locuitor decât majoritatea ţărilor europene”, spun cei de la European Best Destinations.

Lista completă a oraşelor şi staţiunilor recomandate de EBD
Tbilisi, Georgia
Corfu, Grecia
Cavtat, Croaţia
Insulele Madeira, Portugalia
Insulele Azore, Portugalia
Preveza, Grecia
Alentejo, Portugalia
Batumi, Georgia
Zagreb, Croaţia
Algarve, Portugalia
Sibiu, România
Kotor, Muntenegru
Rijeka, Croaţia
Varşovia, Polonia
Viena, Austria
Bohinj, Slovenia
Malta
Gdansk, Polonia
Vilnius, Lituania
Riga, Letonia
Taigaua sălbatică din Finlanda

„Au fost de 15 ori mai puţine cazuri Covid-19 în România decât în ​​cele mai afectate ţări europene”, încep cei de la EBD prezentarea oraşului Sibiu.

„Sibiu este o destinaţie perfectă pentru toate tipurile de călători: pentru adepţii Instagram care doresc să-şi crească numărul de urmăritori, pentru amatorii de istorie şi iubitorii de natură. Sibiu este renumită acum şi este considerată una dintre destinaţiile europene cu cea mai bună calitate a vieţii. Vrei un argument final care să te liniştească? Ştiaţi că România are mai multe paturi de spital disponibile per locuitor decât Belgia, Elveţia sau Olanda? În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul acestei crize de sănătate şi ar putea găzdui călătorii, dacă este necesar”, se mai arată în prezentarea oraşului, transmite Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza