Un pastor a infectat cu coronavirus mai multe persoane dintr-o comună clujeană

Un pastor a infectat cu coronavirus mai multe persoane dintr-o comună clujeană

Un pastor penticostal, care a ţinut slujbe religioase în satul clujean Mociu, deşi ordonanţele militare interzic acest lucru, şi-a îmbolnăvit familia şi mai mulţi credincioşi cu COVID-19. Şase persoane, între care şi el, sunt internate la Cluj-Napoca. 

Totul a pornit de la un aşa-zis pastor penticostal din Mociu, care a înţeles că poate ţine slujbe religioase la care să fie prezente maxim 8 persoane. Bărbatul cu domiciliu în Mociu a revenit din Anglia, la finele lunii martie și a stat în izolare într-un apartament din comuna Apahida, pe care l-a achiziţionat în urmă cu 2 ani de zile. 

„În comuna Apahida se respectă atât decretul stării de urgență cât și ordonanțele militare. Nu au avut loc slujbe religioase. Bărbatul, cu domiciliu în Mociu, a revenit din Anglia cu familia şi a intrat în autoizolare în Apahida. A fost verificat de poliţie şi a respectat perioada. După 14 zile s-a deplasat la domiciliu din Mociu, unde a ţinut 2 activităţi religioase cu 8 persoane. După câteva zile a constatat că e bolnav şi a mers la medic. Mie mi-a zis că a luat de la altcineva, oamenii zic că el a transmis. El, soţia şi fiul sunt infectaţi şi internaţi la spital şi alte 3 persoane din Mociu. Restul persoanelor care au participat la slujbă sunt în autoizolare. Nu e nimeni din Apahida. El a recunoscut că a fost la magazin şi la o farmacie în Apahida, dar cu mănuşi şi mască", a declarat primarul comunei Apahida, Grigore Fati. 

Procurorii din Gherla au deschis dosar penal în acest caz. Inițial, procurorii au transmis că ar fi vorba de o înmormântare care a avut loc în Apahida. Grigore Fati însă neagă acest lucru.

 

Comenteaza