Un pieton a fost grav accidentat în Grigorescu. Şoferul a fugit de la faţa locului

Un pieton a fost grav accidentat în Grigorescu. Şoferul a fugit de la faţa locului
Un tânăt a fost grav accidentat aseară în urma unui accident rutier petrecut în cartierul Grigorescu. De asemenea, două autoturisme au fost avariate, iar şoferul care a cauzat accidentul a fugit de la faţa locului.

"Un conducător auto în timp ce conducea autovehiculul pe str. 1 Decembrie 1918, pe banda I-a din direcţia str. Bucium spre str. Fântanele, ajuns la intersectie cu breteaua de legatura între Calea Floresti şi str. 1 Decembrie 1918, a surprins şi accidentat pe D. Ioan, de 25 ani, din comuna Sieu, jud. Bistrita, care se deplasa pe contrasens pe banda I-a, împingând un cărucior.
In urma impactului, autoturismul a virat stânga si a intrat în impact cu un alt autoturism, care circula pe banda II-a în aceeasi directie de mers, condus de G. Wolfgang, de 41 ani, din Austria.
Dupa impact, conducatorul auto a abandonat autoturismul la fata locului şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de politie", se arată într-un comunicat remis de către IPJ Cluj.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pietonului D. Ioan şi avarierea a două autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 9.000 lei.

"Cu ocazia cercetării locului faptei, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este pietonul, care a încălcat regula de circulaţie privind circulatia pietonilor, fapta prevazuta si sanctionata de art. 99, alin.1 , pct 3 din OUG 195 /2002 şi conducatorul autoturismului, care a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 89, alin. 1din OUG 195/2002", transmit reprezentanţii Poliţiei Cluj.

La câteva ore de la accident, poliţiştii au dat de urma şoferului şi l-au fost identificat în persoana lui T. Florin, de 32 ani, din Cluj-Napoca. Bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0.11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de "vatamare corporala din culpa şi parasirea locului accidentului".

 

Comenteaza