Un pieton a fost grav accidentat în Jucu

Un pieton a fost grav accidentat în Jucu
Accident grav, aseară, în Jucu: un pieton a fost lovit de maşină după ce a traversat strada prin loc nepermis.

"În 3 decembrie, ora 19:36, pe raza comunei Jucu, un bărbat de 38 ani, în timp ce conducea un autovehicul din direcţia Cluj-Napoca spre Gherla, a surprins şi accidentat un bărbat de 48 ani, care în calitate de pieton s-a angajat în traversarea drumului național din partea stângă spre dreapta, sensul de mers înspre Gherla, prin loc nepermis si fără să se asigure, deși în apropierea locului accidentului există trecere pentru pietoni semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere și marcaj
Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pietonului şi avarierea autovehiculului, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 4.000 lei", se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Cluj.

Din cauza accidentului, timp de o oră, traficul rutier pe DN1C E576, la km. 19+550m, s-a desfăşurat pe un singur sens, alternativ.

Cu ocazia cercetării locului faptei, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este pietonul, care a încălcat regula de circulaţie privind " traversarea drumului public fără a se asigura că o poate face făra a se pune in pericol pe el și pe ceilalți participanți la trafic ", faptă prevăzută de art. 72 alin. 3 din OUG 195 / 2002 Republicată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de " vătămare corporală din culpă ".

 

 

Etichete
Comenteaza