Un pietrar în vârstă de 35 de ani, “distrus” pentru a doua oară de bătăuşul Arnold

Un pietrar în vârstă de 35 de ani, “distrus” pentru a doua oară de bătăuşul Arnold
Dacă în urmă cu doi ani Arnold i-a rupt bărbatului o coastă, ieri acesta i-a fracturat pometele drept.

Vilmos este de profesie pietrar şi trăieşte în Viştea, comuna Gârbău, localitate renumită pentru cariera din zonă, bogată în piatră ornamentală şi de construcţie, din care e construită şi Casa Poporului.

La cei 35 de ani ai săi acesta câştigă prin truda braţelor destui bani încât să-şi permită să trăiască liniştit, fără grija zilei de mâine. Sâmbătă noapte acesta a fost invitat la o nuntă a unor consăteni, care a avut loc într-un local din Cluj-Napoca.

Apoi, după ce-a lăsat „darul", a intrat să se destindă puţin într-un non-stop de "păcănele", situat pe strada Regele Ferdinand. Era deja duminică dimineaţa, pe la orele două,  când, ajuns acolo, acesta a îngheţat pur şi simplu: l-a întâlnit pe Arnold, un bătăuş din satul vecin, Suceagu, cel care-l mai rupsese odată în bătaie, în urmă cu doi ani, fracturându-i o coastă.

"Atunci ura lui a pornit de la o fată din Suceagu cu care eu povesteam. A venit chiar în Viştea, cu încă zece indivizi din sat, şi m-a bătut rău de tot. M-am prezentat şi atunci la IML Cluj, însă l-am cruţat, nu l-am dat la poliţie şi păstrez şi la această oră certificatul", povesteşte trist Vilmos, având ochiul tumefiat.

Continuă Vilmos: "Ajuns în localul de jocuri, l-am văzut pe Arnold cum vine spre mine, aşa că m-am hotărât să plec de acolo, ca să nu apară niciun conflict între noi. Am ieşit în stradă, însă a ieşit şi el şi, după câţiva paşi, m-a atacat. Dintr-un pumn, m-a pus la pământ, făcându-se apoi nevăzut.

Din întâmplare, tocmai trecea pe acolo un poliţist care a sunat de urgenţă după colegii săi şi la salvare. Am fost transportat la UPU, făcând toată noaptea naveta între Urgenţă şi Clinica de Chirurgie Maxilofacială. Au vrut să mă oprească la clinică, pentru operaţie - dar le-am spus că mă întorc la ei numai după ce-mi scot certificatul medico-legal de la IML şi depun plângere la Secţia 1 de Poliţie".

În timp ce povestim, telefonul lui Vilmos sună fără întrerupere. Într-un târziu, acesta răspunde şi i-o taie, scurt, intrerlocutorului. "E un coleg care mă întreabă dacă poate să-i dea numărul meu lui Arnold, că vrea să se împace şi să-şi ceară iertare. I-am spus s-o lase baltă, fiindcă de data asta merg până la capăt şi nu-l mai iert," explică iritat pietrarul.

După ce l-au consultat, medicii legişti i-au recomandat lui Vilmos 24 de zile de îngrijiri medicale.

Comenteaza