Un renumit chirurg clujean a decis să candideze pentru primăria Floreşti

Un renumit chirurg clujean a decis să candideze pentru primăria Floreşti
Anunţul cunoscutului medic a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

"Dragi consăteni,

Va aduc la cunoștință că am decis să candidez la Primăria Florești pentru funcția de primar.
Sunt ferm hotărât ca alături de Dumneavoastră să schimbăm fața localității și mai ales la sugestiile Dumneavoastră , să reușim să ne facem viața în Florești plăcută și confortabilă.
Aștept sugestiile Dumneavoastră pentru a stabili împreună prioritățile imediate și pe termen mediu. Contez pe sprijinul comunității pentru o schimbare în bine a vieții noastre"
a scris doctorul Dan Mihail Nicolau, medic primar chirurg la Secţia de Chirugie Toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello" Cluj-Napoca, pe pagina sa de pe reţeaua de socializare.

Dan Nicolau a condus până în data de 18 februarie Secţia de chirurgie toracică a spitalului clujean în care profesează, dată la care a demisionat din toate funcţiile pe care le-a deţinut în cadrul Ministerului Sănătăţii. Pe lângă funcţia de şef de secţie, doctorul Nicolau a renunţat şi la funcţia de membru al comisiei consultative a ministerului Sănătăţii dar şi la cea de preşedinte al comisiei teritoriale de avizare a tratamentelor în străinătate.

Gestul cunoscutului chirurg a survenit după ce i-a reproşat mai multe lucruri ministrului Sănătăţii, clujeanul Patriciu Achimaş Cadariu. Dan Nicolau s-a declarat nemulţumit de un articol de lege care practic nu le mai permite medicilor primari angajaţi ai ministerului sănătăţii să-şi continue activitatea după atingerea vârstei de pensionare.

Va solicit ca în regim de urgență, în calitatea Dummneavoastra de Ministru, să procedați la anularea punctului 2 al articolului 385 din legea 95/2006, punct discriminator și neconstituțional prin care angajații Ministerului Învățământului pot să-și continue activitatea în sistemul de sănătate până la vârstă de 70 de ani în calitate de medici primari, iar angajații Ministerului Sănătății în calitate de medici primari nu pot beneficia de acest drept acordat discriminatoriu și neconstituțional", i-a transmis doctorul Nicolau ministrului Sănătătii printr-o scrisoare deschisă.


Chirurgul Dan Nicolau își propune în noua postură de candidat la primăria celei mai mari comune din România trei obiective principale, centrul civic, campus școlar cu creșe, grădinițe și școală cu liceu și un program pe fonduri europene de amplasare a panourilor fotovoltaice, „pentru ca să devenim producători de curent electric , iar veniturile realizate din acest proiect să se regăsească în reducerea de taxe sau/și investiții edilitare la sugestia Dumneavoastră".

În mesajul său Dan Nicolau a vorbit şi de problema gravă a aglomeraţiei dintre Cluj şi Floreşti.

„Problema spinoasă a căilor de acces spre Cluj și dinspre Cluj depășește zona decizională a Primăriei Florești, acestea fiind în responsabilitatea Consiliului Județean și a Agenției de Drumuri și Poduri. Desigur voi face toate diligențele legale pentru a realiza acest obiectiv prioritar. Aștept propunerile Dumneavoastră pentru a-mi creiona programul electoral", a mai scris renumitul chirug clujean pe pagina sa de socializare.

 

 

Comenteaza