Un şofer beat la volan a propulsat un alt autovehicul în afara părţii carosabile

Un şofer beat la volan a propulsat un alt autovehicul în afara părţii carosabile
Un accident de circulaţie cauzat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice s-a soldat cu rănirea unei persoane şi avarierea a două autovehicule ce au fost propulsate în afara părţii carosabile.

Accidentul ce a avut loc duminică seara la ora 18:25, pe raza localităţii Vâlcele din comuna Feleacu, a fost produs de un clujean de 49 de ani. Acesta, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de mers, a pierdut controlul autoturismului într-o curbă şi a intrat în coliziune cu un autovehicul condus regulamentar de un alt clujean, de 59 de ani, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers, pe banda paralelă de circulaţie.

"În urma impactului, ambele autoturisme au părăsit partea carosabilă. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi a reieşit faptul că bărbatul de 49 de ani se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta avea o concentraţie de 1,17 g/l alcool pur în aerul expirat", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a conducătorului autoturismului care circula regulamentar şi cu avarierea celor două autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 14.000 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de "vătămare corporală din culpă" şi ,,conducerea unui vehicul sub infleunţa alcoolului sau a altor substanţe", fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Comenteaza