Un student clujean a câştigat Intel Science and Technology Award

Un student clujean a câştigat Intel Science and Technology Award
Un student clujean a fost premiat pentru că a demonstrat, pe înţelesul publicului larg, cum, cu ajutorul unui calculator şi al matematicii, poate fi creată muzica.

Intel a acordat premiul Intel Science and Technology Award, în valoare de 1.000 de dolari, lui Constantin Cheptea, student în anul 3 la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, potrivit pcnet.ro. Premiul a fost oferit în cadrul finalei naţionale a competiţiei FameLab, organizată de British Council, care îşi propune să descopere noi talente în comunicarea ştiinţifică.

Prin proiectul său, denumit „Matematica din spatele calculatorului", Constantin a demonstrat pe înţelesul publicului larg, cum, cu ajutorul unui calculator şi al matematicii, poate fi creată muzica.

„Am apreciat maniera inedită, relaxantă, prin care Constantin a reuşit să explice unui public non-tehnic cum oricine poate deveni un artist digital, care să creeze muzică pe calculator cu minime cunoştinţe de IT", a declarat Manuela Oprişan, PR Manager Intel, pentru Europa Centrală şi de Est.

Comenteaza