Un tânăr care lucra la construirea unui bloc a murit strivit de un planşeu din beton

Un tânăr care lucra la construirea unui bloc a murit strivit de un planşeu din beton
Un tânăr din judeţul Bistriţa-Năsăud care lucra la construirea unui bloc de locuinţe în Cluj-Napoca a murit miercuri strivit de un planşeu din beton amplasat pe un balcon. În caz s-a deschis o anchetă.

Inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Emilian Roşca, a declarat pentru Mediafax că tânărul era angajat cu forme legale la o firmă din Dej, care construia un bloc de locuinţe în Cluj-Napoca.

"ITM Cluj a declanşat o anchetă în cazul unui accident de muncă soldat cu decesul unui bărbat în vârstă de 28 de ani, muncitor cu forme legale la o firmă din Dej care construia un bloc pe strada Ştefan Augustin Doinaş din Cluj-Napoca. Acesta lucra la un planşeu de umbrire a unui balcon, la etajul al cincilea al blocului, care se afla deasupra capului său. În timp de folosea un utilaj pentru tăiatul fierului-beton, planşeul s-a desprins şi l-a strivit, iar bărbatul a decedat", a spus Roşca.

Potrivit acestuia, ITM Cluj verifică în ce măsură au fost respectate normele de protecţie a muncii şi de securitate în muncă.

Surse din cadrul anchetei au declarat că beneficiarul lucrării a fost cel care ar fi dispus bărbatului să taie acel planşeu.

Comenteaza