Un tânăr din Germania, bătut în centrul Clujului

Un tânăr din Germania, bătut în centrul Clujului
Un cetăţean german, care în prezent locuieşte la Cluj-Napoca, a fost bătut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în centrul oraşului. Tânărul susţine că nu îi cunoaşte pe agresori.

Philipp Hochbaum a povestit că incidentul a avut loc în jurul orei 3 dimineaţa, în zona Monumentului Memornadiştilor, de pe Bulevardul Eroilor.

"Mergeam spre casă împreună cu un prieten. Cu mâna dreaptă îl susţineam pe acesta deoarece băuse câteva beri în plus şi se afla în stare de ebrietate, iar cu stânga ţineam de bicicletă. Dinspre zona teraselor de pe Eroilor au venit doi bărbaţi care au început să strige către noi: "Ce sunteţi? Sunteţi gay sau ce?" Eu le-am răspuns: "Ce vreţi?", moment în care au început să ne agreseze. Pe mine m-au lovit în faţă, iar pe prietenul meu în zona coastelor. Am încercat să mă apăr. Toată scena a durat poate un minut. Nu ştiu cine erau cei doi, nici nu am apucat să îi văd bine", a povestit Philipp Hochbaum.

Tânărul spune că hărmălaia produsă a atras atenţia unui taximetrist care trecea prin zonă şi care a început să claxoneze. Bătăuşii au luat-o atunci la fugă pe strada ce trece pe lângă Catedrala Greco-Catolică „Schimbarea la Faţă" şi s-au făcut nevăzuţi.

Luni dimineaţa, tânărul s-a dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj de unde a scos un certificat medico-legal. Actul arată că, în urma bătăii, acesta s-a ales cu un ochi vânăt şi o leziune la buza superioară.

"Numitul Philipp Hochbaum prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur. Leziunile necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale. Leziunile pot data din 28 septembrie 2013", scrie în certificatul medico-legal semnat de medicul primar legist Cristian Gherman.

De aici, tânărul a mers la sediul Inspectoraului Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj unde a depus o plângere.

"Există depusă o plângere vizavi de acest incident. Este o anchetă în curs", a confirmat Adriana Vornicu, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.

Philipp locuieşte în Cluj-Napoca de mai bine de trei ani şi a terminat un doctorat la Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul UBB. Vrea să mai rămână în Cluj, fapt pentru care, în urmă cu o lună şi-a găsit de lucru. E de părere că oraşul s-a dezvoltat simţitor în ultimii ani, însă incidente precum cel petrecut la sfârşit de săptămână ştirbesc imaginea abia construită.

"E prima dată când păţesc aşa ceva de când locuiesc la Cluj. Se putea întâmpla oricui, dar totuşi sunt surprins. Eu am cunoscut un Cluj tolerant, european, care a progresat mult în ultimii ani. Totuşi, mai sunt multe de îmbunătăţit. Sunt bucuros că nu am păţit nimic grav, dar astfel de evenimente trebuie aduse în atenţia publicului. Centrul oraşului trebuie să fie un loc sigur. Vreau să locuiesc în continuare la Cluj, am un servici aici, am prieteni buni aici", a conchis tânărul.

 

 

 

Comenteaza