Un tren care trebuia să ajungă la Cluj a luat foc. Traficul feroviar a fost oprit

Un tren care trebuia să ajungă la Cluj a luat foc. Traficul feroviar a fost oprit
| Foto: clubferoviar.ro

Incendiul a izbucnit la două vagoane ale trenului, în care se aflau 20 de persoane. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Traficul feroviar a fost oprit marți noapte între staţiile Mogoşeni şi Beclean pe Someş, din cauza unui incendiu produs la un vagon din compunerea trenului IR 1830 Galaţi - Cluj Napoca, informează CFR SA.

Potrivit sursei citate, incendiul dintre vagoanele 2 şi 3 s-a produs în linie curentă, între staţiile Mogoşeni şi Beclean pe Someş, fiind afectat inclusiv firul de contact.

Reprezentanţii SRCF Cluj au trimis la faţa locului o drezină pantograf pentru intervenţia operativă necesară remedierii deranjamentului la firul de contact, însă se va putea acţiona după retragerea trenului IR 1830 în linie curentă.

"Menţionăm faptul că, până la finalizarea intervenţiilor şi eliberarea gabaritului de către trenul IR 1830, garniturile care aparţin CFR Călători vor fi dublate cu locomotivă Diesel pe intervalul fără tensiune în linia de contact - IR 1830 şi R 4116 -, iar două trenuri private, formate din automotoare, vor circula în condiţii normale. Adresăm scuzele necesare călătorilor şi îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Cluj depune toate eforturile pentru remedierea deranjamentului provocat de incendiu la firul de contact şi reluarea circulaţiei în condiţii normale de trafic, în cel mai scurt timp", a precizat CFR SA.

Un început de incendiu s-a produs, marţi seara, la un vagon din compunerea trenului IR 1830 Galaţi - Cluj Napoca, a anunţat CFR Călători.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc în halta Cociu (pe secţia Salva-Beclean pe Someş).

"Din primele informaţii primite de la personalul CFR Călători prezent la faţa locului, cea mai probabilă cauză este o sursă externă vagonului, începutul incendiului fiind semnalat în zona cabinei wc. A fost solicitată intervenţia pompierilor. Pentru analiza în detaliu a începutului de incendiu se va constitui o comisie de cercetare", se arată într-un comunicat al companiei.

Călătorii vor fi preluaţi cu mijloace auto, puse la dispoziţie de CFR Călători, spre destinaţiile dorite. De asemenea, CFR Călători va asigura produse preambalate şi băuturi calde pentru călători.

Două vagoane ale unui tren de călători au fost afectate, marţi seara, de un incendiu, pe raza localităţii Cociu, iar 20 de persoane au fost evacuate, potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

"Pompierii militari intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren, pe raza localităţii Cociu. Din primele informaţii, incendiul se manifesta la două vagoane. În momentul izbucnirii incendiului, trenul se afla în mişcare. În tren se aflau 20 de persoane care au fost evacuate, acestea nu ar avea nevoie de îngrijiri medicale", a informat ISU. 

Comenteaza