Un turist american a fost muşcat de un urs

Un turist american a fost muşcat de un urs
Un turist american a fost transportat la Spitalul Judeţean din Braşov după ce a fost muşcat, sâmbătă, în zona turistică Pietrele lui Solomon, fiind rănit în zona antebraţului şi la coapse, viaţa lui nefiind pusă în pericol.

"Un cetăţean american în varstă de 20 ani a fost atacat de un urs în imediata apropiere a municipiului, într-o zona frecventată de turişti. Ne-am deplasat cu un echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor. În urma evenimentului a rezultat o plagă muşcată de 3 centimetri la nivelul antebraţului stâng. Bărbatul este conştient, a fost transportat la spital şi este în afara pericolului", a spus Ciprian Sfrejea, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, citat de mediafax.ro.

Imediat după incident, jandarmii, împreună cu poliţiştii şi reprezentanţi ai Regiei Pădurilor Kronstadt s-au deplasat la Pietrele Solomon pentru a duce turiştii la adăpost.

"Jandarmii din cadrul Inspectoratului continuă să patruleze în zona Pietrelor Solomon alături de politişti, iar jandarmii montani patrulează în zonele mai puţin accesibile pentru informarea turiştilor, cu ATV-uri, în cazul în care sunt turişti rătăciţi ca să îi aducă în zona sigură. Dar şi pentru a verifica dacă animalul mai este în zonă", a declarat Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi.

 

loading...
Etichete
Comenteaza