Un ucrainean a încercat să intre în România cu sute de mii de euro nedeclarați. Ce a spus că vrea să facă cu banii

Un ucrainean a încercat să intre în România cu sute de mii de euro nedeclarați. Ce a spus că vrea să facă cu banii

Banii, pe care bărbatul nu i-a declarat, au fost descoperiţi într-o geantă la punctul de frontieră Halmeu cu ocazia controlului la intrarea în ţară. 

Peste 300.000 euro nedeclarați au găsit autoritățile de la frontieră în geanta unui cetăţean ucrainean. Banii au fost reţinuţi până la clarificarea situaţiei.

”În această dimineaţă, în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean ucrainean în vârstă de 32 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit o geantă în care se afla suma de 319.650 euro, bani nedeclaraţi la controlul de frontieră”, a anunţat Poliția de Frontieră.

La verificări, şoferul a declarat că geanta îi aparţine, iar banii sunt ai lui. Acesta a mai declarat că dorea să ajungă în Italia, de unde urma să cumpere mai multe maşini, pe care, mai apoi, să le ducă spre vânzare în Ucraina.

El nu a putut prezenta niciun document justificativ şi nici nu a declarat suma pe care o avea asupra sa conform legislaţiei în vigoare.

În acest caz, întreaga sumă de bani a fost reţinută până la clarificarea situaţiei, urmând să fie luate măsurile în consecinţă.

Comenteaza