Un urs a atacat și a mâncat o vacă în incinta unei ferme dintre Săndulești și Cheile Turzii

Un urs a atacat și a mâncat o vacă în incinta unei ferme dintre Săndulești și Cheile Turzii
| Foto: inturda.ro

Apariţia unor urși a fost semnalată în aceste zile în mai multe localități din zona Turzii. Deocamdată nu se știe dacă este vorba despre același exemplar, dar autoritățile au pornit o adevărată „vânătoare” pentru capturarea animalului.

Inițial prezența ursului a fost semnalată pe dealurile din Viișoara, apoi pe străzile din Câmpia Turzii, mai recent la Turda, iar acum la Săndulești.

Ursul de la Săndulești a făcut prăpăd la o fermă unde a atacat și a mâncat o vacă, zilele trecute un crescător de albine a semnalat prezența ursului care a „dat atacul” la stupii pe care-i are în administrare în aceeași localitate.

Conform surselor inTurda.ro, un urs a intrat într-o fermă la ieșirea din localitatea Săndulești înspre Cheile Turzii, unde a atacat și mâncat o vacă. Ursul ar fi revenit după primul atac în aceeași zonă. Din câte se pare, s-ar putea să fie vorba despre același urs care a fost văzut zilele trecute la ieșire din municipiul Turda.

Potrivit spuselor unui turdean care deține un teren agricol în zona Săndulești, urmele ursului au fost zărite și prin grădina sa, unde a rupt gardul de sârmă în căutare de hrană. Cel mai probabil acesta ar fi coborât din zona Cheilor Turzii. Autoritățile îi sfătuiesc pe cetățeni să nu se apropie de urs pentru a-l hrăni, trebuie evitată orice interacțiune cu animalul, iar atunci când este identificat trebuie anunțate autoritățile. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza