Un vagon al unui tren încărcat cu motorină a deraiat în Harghita

Un vagon al unui tren încărcat cu motorină a deraiat în Harghita
Un vagon al unui tren de marfă compus din 17 vagoane care transporta motorină şi circula pe relaţia Zalău Nord-Coteşti a deraiat, joi dimineaţă, între localităţile Voşlăbeni şi Izvoru Mureşului din judeţul Harghita.

Din cauza accidentului petrecut în jurul orei 07:35, Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA a decis să închidă circulaţia feroviară între cele două localităţi. Astfel, două trenuri au fost oprite temporar în staţiile Izvorul Mureşului şi Voşlăbeni, călătorii fiind transbordaţi cu mijloace auto pe acea porţiune de drum, de unde își vor putea continua călătoria cu trenul.

Reprezentanţii CFR au precizat că în urma deraierii vagonului nu au existat scurgeri de motorină, iar toate organele abilitate să intervină în astfel de situaţii au fost anunţate.

"La faţa locului se va deplasa un vagon de ajutor, urmând ca în cel mai scurt timp să se reia în condiţii de siguranţă traficul feroviar pe ruta Voşlăbeni - Izvorul Mureşului", a transmis CFR.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a intervenit cu o autospecială a pompierilor, pentru asigurarea zonei, scrie Mediafax.

UPDATE: Operaţiunile de repunere pe şină şi remediere a defecţiunilor la linia de cale ferată între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului au fost finalizate la ora 14.37, circulaţia trenurilor putând fi reluată în condiţii de siguranţă.

În aceeaşi zonă, în urmă cu mai puţin de o săptămână un alt tren de marfă, format din 28 de vagoane încărcate cu ţevi, a deraiat de la o osie a locomotivei. Traficul feroviar a fost blocat atunci timp de aproximativ 14 ore, iar patru trenuri de persoane au fost oprite pe traseu.

Comenteaza