News alert Un viaduct s-a rupt sub un tren încărcat cu biodiesel, mai multe vagoane au căzut într-o râpă

Un viaduct s-a rupt sub un tren încărcat cu biodiesel, mai multe vagoane au căzut într-o râpă

Un tren cu 23 de vagoane cu biodiesel a deraiat duminică pe magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea, judeţul Dolj. 

Un fir de circulație de pe un viaduct s-a prăbușit duminică sub un tren cu 23 de vagoane cisternă încărcate cu biodiesel, iar cinci vagoane au căzut în râpa de dedesubt.

Potrivit poliției, mecanicul garniturii era băut, având o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Prefectul de Dolj a spus că: ”Se pare că mecanicul de locomotivă a ignorat semnalele date de la gara din Cârcea. El trebuia să treacă automat pe firul 2 şi nu a trecut. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Cert este că a mers înainte chiar pe unde nu erau şinele de cale ferată şi s-a rupt podul pe toată lungimea lui doar jumătate, pe firul 1, iar cealaltă jumătate, pe firul 2, este intactă. Practic, a intrat pe o zonă fără cale ferată şi în virtutea inerţiei locomotiva a trecut podul şi a scăpat, de asta nici nu sunt victime omeneşti. Dar restul de vagoane care erau în spate, pe pod, 6-7 vagoane, au căzut în gol".

 Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în județul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice. 

”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmește dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, infracțiune specifică lucrătorilor de cale ferată, și distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situații este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Comenteaza