Undă verde pentru încă 3 sectoare de autostradă! "În câțiva ani vom traversa țara de la Vest la Est numai pe autostradă"

Undă verde pentru încă 3 sectoare de autostradă! "În câțiva ani vom traversa țara de la Vest la Est numai pe autostradă"
| Foto: Facebook

Miercuri, la Ministerul Transporturilor, au fost semnate contractele de proiectare și execuție pentru trei tronsoane de autostrăzi din trei regiuni diferite ale României.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat semnarea a trei contracte pentru sectoare din autostrăzile A0, A8 și A13, precizând că, în total, sunt contractaţi 760 de kilometri de drum expres şi autostradă, iar ultimul termen de finalizare pentru aceste lucrări este în 2028.

"Sunt aproape 65 de kilometri pe acele contracte semnate astăzi. (... ) Primul dintre ele, parte din Autostrada Unirii, finanţată din PNRR. E vorba de capătul estic de la Leghin la Moţca, lângă Paşcani. Este acelaşi constructor care are contractele în mare parte pe A7, adică UMB-ul. (...) A0 - este ultimul lot cu o epopee incredibilă, dar, în sfârşit, s-a reuşit să se semneze acest lot pe A0 Nord. Cu semnarea pe A0 de astăzi închidem tot acest cerc al autostrăzii din jurul Bucureştiului. (...) Şi ultimul, lot de pe Sibiu-Făgăraş, asta înseamnă al doilea lot din patru. Cred că în zece zile vom reuşi să semnăm şi al treilea lot, urmând ca în această toamnă să închidem contractele pentru toate cele patru loturi dintre Sibiu şi Făgăraş", a explicat Grindeanu.

Evenimentul de semnare a contractelor a fost anunțat anterior de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu, pe pagina sa de Facebook.

"CNAIR va semna 3 contracte importante pentru construcția a 3 tronsoane de autostradă, din 3 regiuni diferite ale României.

Este vorba despre:

"#A8 - Autostrada Unirii, Secțiunea 3: Leghin - Târgu Neamț, fiind primul contract de construcție semnat pentru această autostradă care va uni și prin infrastructură rutieră Moldova de Transilvania, punând astfel bazele unei noi treceri peste Carpați

#A0 - Autostrada Bucureștiului, Lotul 1 Nord, fiind final de epopee pentru ultimul lot de autostradă rămas de construit dintre cele 7 loturi ale A0, dar și ultimul lot din Coridorul de Transport Pan-European nr. 4, cuprins între Nădlac și Constanța, ceea ce înseamnă că în câțiva ani vom traversa țara de la Vest la Est numai pe autostradă

#A13 - Autostrada Sibiu - Făgăraş, Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus (DJ 105B) - Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1, fiind al doilea contract de construcție semnat pentru această autostradă", a precizat Irinel Scrioșteanu.

Comenteaza