Unde găsesc clujenii decoraţiuni de Paşte

Unde găsesc clujenii decoraţiuni de Paşte
Clujenii dornici să achiziţioneze diferite decoraţiuni specifice Paştelui pot să viziteze în această săptămână standurile meşteşugarilor din centrul Clujului, dar şi târgurile special organizate în centrele comerciale din oraş. Oferta nu este însă una foarte bogată pentru iubitorii decoraţiunilor tradiţionale.

În piaţa Muzeului din Cluj-Napoca au mai rămas doar 5 tarabe, faţă de zecile care existau în anii anteriori. Un singur stand expune câteva suveniruri cu specific de Paşte: ouă îmbrăcate în mărgele.

Iubitorii artei populare găsesc produse specifice Sărbătorilor de Paşte în centrul oraşului, pe strada Ferdinand, în faţa magazinului Central. Aici câtiva meşteşugari clujeni se înghesuie să îşi expună marfa. Zeci de ouă de lemn pictate în culori vesele sau îmbrăcate în mărgele îşi aşteaptă cumpărătorii, alături de alte decoraţiuni. Preţurile variază între 3 şi 20 de lei, în funcţie de modelul dorit.

 Târgul cadourilor de Paşte se desfăşoară la centrul comercial din cartierul Gheorgheni şi aduce laolaltă nu mai puţin de 75 de expozanţi, printre care şi câţiva meşteri populari. La acest târg, clujenii pot găsi pe lângă ouă pictate sau încondeiate, lumânări, icoane, dar şi decoraţiuni din flori. Cumpărătorii pot achiziţiona produse decorative care pornesc de la 5 lei pentru un ou pictat şi depăşesc 50 de lei pentru decoraţiunile mai complexe. Pe lângă produsele specifice de Paşte, clujenii mai pot cumpăra bijuterii handmade, produse bio sau produse cosmetice.

 Chiar dacă tarabele meşteşugarilor sunt pline cu deoraţiuni inedite, aceştia nu se bucură de vânzări ca în alţi ani, ci dimpotrivă, criza economică îi opreşte pe clujeni să achiziţioneze astfel de produse.

În cursul acestei săptămâni, în Piaţa Unirii, clujenii sunt aşteptaţi să ia parte la târgul organizat de Asociaţia Meşterilor Populari din Cluj.

Ioana Pîrlea

Comenteaza