Unde ieşim: Bucate spaniole în inima Clujului

Unde ieşim: Bucate spaniole în inima Clujului
Pasionaţii culturii spaniole şi mai ales ai bucatelor neîntrecute specifice acestei ţări au la dispoziţie de câteva zile un local nou, pe strada Regele Ferdinand.

Opt tipuri de paella din pui şi fructe de mare, dar şi specialităţi de bocadillo, tortilla sau mai populara pizza sunt câteva dintre ispitele cu care sunt aşteptaţi clujenii la Don Mario. Restaurantul s-a deschis abia de câteva zile pe strada Regele Ferdinand nr. 1.

"Este un local cu specific spaniol, dar avem şi câteva preparate din bucătăria italiană. Vedeta este însă paella, o mâncare tradiţională din Valencia", a precizat Marius Cherteş, patronul de la Don Mario. Restaurantul combină mâncărurile spaniole cu cele italiene, iar ingredientele sunt aduse de la mii de kilometri depărtare, potrivit oficialului localului. Potrivit acestuia, restaurantul Don Mario "garantează clienţilor săi o masă copioasă şi în egală măsură sănatoasă, iar bucătarii sunt calificaţi şi cu experienţă în bucătăria spaniolă".

Vinurile cu care se asezonează bucatele sunt cu precădere albe şi numai de la podgorii autohtone. "Ne-am propus să îi convingem pe toţi că mâncarea spaniolă se potriveşte de minune cu vinurile albe din podgoriile de pe Valea Târnavei", a punctat patronul.
Preţurile sunt accesibile, iar primii clujeni vizaţi ca public-ţintă sunt studenţii şi cei care lucrează la firmele din centru. "Ne-au călcat pragul şi câţiva străini, chiar şi spanioli, care au fost foarte mulţumiţi de mâncare", a mai spus Cherteş. Restaurantul are o capacitate de 50 de locuri şi poate găzdui diverse evenimente. "Acum lucrăm să punem la punct tot ceea ce ţine de design", a punctat patronul.

Ambianţa este condimentată tot cu muzică spaniolă, de la un radio din ţara de inspiraţie a localului. Restaurantul Don Mario este deschis între orele 09:00 şi 23:00, iar în timpul weekendului de la 12:00 la 23:00.

 

Etichete
Comenteaza