Unde ieşim: Restaurantul unde stilul steakhouse este “omagiat” ca în America

Unde ieşim: Restaurantul unde stilul steakhouse este “omagiat” ca în America
Un local nou le oferă clujenilor care apreciază rafinamentul preparatelor din carne de vită un cadru de film vechi în care le pot savura: restaurantul Adi Steakhouse.

Localul funcţionează din decembrie 2011 şi se află într-o casă splendidă de la 1921, pe strada Andrei Mureşanu nr. 5. Mesele cu 77 de locuri sunt împărţite în două săli mari, cu pereţi din cărămidă şi tavan înalt, grinzi de lemn.

"Am căutat mult până să găsim casa asta frumoasă, proprietate a Bisericii Reformate. Am lucrat la recondiţionarea ei alături de arhitectul Cristian Bănuţ", a mărturisit Adrian Lucaci, administratorul. Pasionat de stilul steakhouse, provenit din bucătăria tradiţională din Argentina, ţara care produce şi consumă cea mai mare cantitate de carne de vită, "cizelată" de spiritul întreprinzător american, clujeanul spune că e un vis mai vechi de-al lui să pună pe roţi o asemenea afacere. Bucătarii localului au fost instruiţi în acest specific gastronomic chiar în cadrul acestuia. "E un element al reţetei de succes pe care o respect cultivarea echipei, atât a bucătarilor, cât şi a ospătarilor, oameni care îşi fac meseria cu pasiune şi pot să se apropie de client şi de preferinţele lui ", explică Lucaci.

Preparatele de la Adi Steakhouse se bazează pe carne de vită, muşchi sau antricot, carne de miel adusă tocmai din Noua Zeelandă, precum şi pe carne de raţă sau porc din rasa Mangaliţă. Despre aceasta din urmă, administratorul spune că este foarte căutată, pentru că e o carne gustoasă, aromată, dar şi mai puţin nocivă decât cea provenită de la alte rase de porc. "Carnea de Mangaliţă nu conţine colesterol, cel puţin aşa se spune, dar are în schimb acizi graşi Omega 3 şi Omega 6", a precizat administratorul. Majoritatea preparatelor se fac la grătar, însă nu lipsesc din meniu cerbul la cuptor sau aşa-numitul Filetto Tomato. "Suntem deschişi la sugestiile clienţilor, putem să ne adaptăm la diverse reţete inedite pe care ni le propun ei", a precizat Lucaci.

De mare succes au parte deserturile preparate chiar în bucătăria localului, de la cheescake la specialităţi culinare ungureşti, aşa-numitele Somloi. În perioada următoare, se doreşte ca la intrarea în restaurant să se vândă specialităţi de salam aduse de la mici producători din Italia. Carnea de vită este adusă de la un producător din Viena. "Nu ne încadrăm la categoria de restaurante cu meniuri ieftine. Carnea este de cea mai bună calitate, cea de vită o aducem de la Viena, şi nu costă puţin. Nu e un local unde mănânci zilnic. La noi se mănâncă o dată, de două ori pe săptămână sau chiar lunar. Totul se vinde la 100 de grame", a precizat Adrian Lucaci.

În privinţa băuturilor, carnea de vită, care predomină în meniu, "cere" vinuri roşii, aşa că sunt reprezentate în restaurant cele mai bune podgorii din România, dar şi din Franţa, Italia sau Argentina. Cei care iau masa aici au parte de muzică ambientală, un jazz potrivit stilului restaurantului şi arhitecturii localului.

 

 

Comenteaza