Unde ieşim: The Londoner, pubul englezesc din inima Clujului

Unde ieşim: The Londoner, pubul englezesc din inima Clujului
Adepţii spiritului englezesc au la dispoziţie de miercuri un local în care se regăsesc atmosfera “british”şi chiar bere produsă în această ţară.

The Londoner Pub se află pe strada Emile Zola nr. 5. Cei doi proprietari, Alex Grecu şi Vlad Chelaru, au ales acest specific şi nume al localului tocmai pentru că ideea de pub s-a născut în Anglia. "Acolo pubul e a doua casă, locul în care oamenii vin să socializeze şi să se simtă bine. Am fost prin multe puburi din Anglia, ca să ne documentăm", a precizat Chelaru. Localul clujean are 100 de locuri în patru încăperi cu pereţii pictaţi pe diverse tematici.

Un separeu se aseamănă cu un autobuz englezesc, iar pe perete e înfăţişată o piaţetă londoneză. O altă sală are o panoramă a Londrei, cu faimosul Big Ben şi o imagine a Tamisei. O altă cameră este dedicată fanilor sportului şi este "ornată" cu câteva caricaturi ale unor fotbalişti între care David Beckham, Didier Drogba, Thierry Henry sau Wayne Rooney. Mai este pictat aici un colaj cu suporterii celor mai importante echipe londoneze. "În fan zone se vor putea urmări meciuri de fotbal, din campionate internaţionale şi chiar interne, la cerere. Încăperea poate fi izolată, pentru ca restul clienţilor din local să nu fie deranjaţi de trasmisiuni", a mai spus Vlad Chelaru.

Publicul-ţintă este alcătuit din persoane cu vârsta între 20 şi 30 de ani, studenţi sau angajaţi, care pot să vină la The Londoner atât pentru a-şi bea cafeaua, cât şi pentru ceaiul de la ora 5. Din meniu fac parte şi câteva sortimente de bere aduse chiar din Anglia. Există şi berea casei, Londoner, care costă 4,5 lei, iar o bere autohtonă costă între 5 şi 6 lei. Cei cărora li se face foame au deocamdată la dispoziţie doar gustări, însă administratorii plănuiesc să introducă pe viitor şi alte produse de alimentaţie. Muzica din local este în general din genul alternative, însă şi brit pop sau rock. La sfârşitul săptămânii se vor organiza petreceri tematice, iar localul poate găzdui diverse evenimente.

 

 

Comenteaza