Unde va fi interzis fumatul în România. Amenzi de până la 15.000 de lei

Unde va fi interzis fumatul în România. Amenzi de până la 15.000 de lei
Fumatul va fi interzis în toate spaţiile publice închise, de la locul de muncă (orice spaţiu care are un acoperiş, plafon sau tavan, delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora, de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, informează Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (InfoCons).

Conform noilor prevederi legale, care vor intra în vigoare din 16 martie, cu privire la prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, fumatul nu va fi permis mijloacele de transport în comun (orice vehicul utilizat pentru transportul contracost al persoanelor), locurile de joacă pentru copii (orice spaţiu închis sau în aer liber, destinat utilizării de către aceştia), unităţile sanitare, de învăţământ, cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private.
 
În mijloacele de transport în comun va fi interzisă inclusiv folosirea țigaretei electronice. Amenzile pentru persoanele fizice sunt de la 100 lei la 500 lei, iar cele  pentru persoanele juridice, de 5.000 lei la prima abatere, de 10.000 lei şi suspendarea activităţii până la remedierea situaţiei la a doua abatere, de 15.000 lei, cu închiderea unităţii la a treia abatere. 
 
InfoCons este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor, fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Comenteaza