Ungaria bagă românii în carantină. De miercuri

Ungaria bagă românii în carantină. De miercuri

Românii care vor să călătorească în Ungaria vor intra în carantină pe teritoriul statului vecin. Din 15 iulie aici există noi restricții în trecerea frontierelor de stat, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Conform noilor reguli, cetăţenii maghiari care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor galbenă şi roşie, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, conform Radio Cluj.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul străinilor care vin din ţări "galbene", în timp ce intrarea cetăţenilor străini venind din ţări roşii va fi interzisă. Din categoria roşie fac parte acum Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria galbenă se înscriu în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. Tot aici intră şi Marea Britanie. Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Șeful de cabinet al premierului, Gergely Gulyas, a anunţat că sunt scutiţi de carantină cei care tranzitează Ungaria, cei aflaţi în călătorii oficiale și şoferii care transportă marfă.

De asemenea, nu vor fi vizaţi de noile restricţii cei care pot dovedi că au suferit deja de Covid-19 în ultimele şase luni. Vor putea intra în Ungara, fără izolare în carantină, şi participanții la un eveniment sportiv internaţional.

Comenteaza