Uniţi salvăm... pădurile! Clujul se alătură "primului protest major împotriva despăduririlor abuzive"

Uniţi salvăm... pădurile! Clujul se alătură
Sute de clujeni vor sărbători Ziua Europei în stradă. Mai exact, se vor alătura "primului protest major împotriva despăduririlor abuzive", eveniment a cărui anvergură depăşeşte graniţele ţării.

 

Mobilizarea s-a făcut, ca de obicei, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, românii de pretutindeni fiind chemaţi să îşi exprime indignarea faţă de atitudinea părtinitoare a autorităţilor în ceea ce priveşte problema defrişărilor masive din ultimii ani.

La Cluj-Napoca, participanţii la protest se vor strânge la ora 16:00 în Piaţa Unirii, locul deja consacrat de întâlnire. Până la ora publicării acestui material la eveniment au confirmat prezenţa 717 de persoane, în timp ce alte 64 se gândesc să se alăture. 

"În mai multe oraşe din ţară va avea loc primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice există numai complicitate cu beneficiarii despăduririlor abuzive, aşa cum ne indică chiar gestul recent al preşedintelui Klaus Iohannis se întoarcere către Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie", susţin organizatorii. 

Acţiunile de protest se desfăşoară concomitent în 13 alte oraşe din România, şi anume Bucureşti, Alba-Iulia, Baia-Mare, Braşov, Focşani, Iaşi, Ploieşti, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgovişte şi Vaslui. O manifestare similară va avea loc duminică, 10 mai, la Constanţa, intitulată "DA parcurilor şi pădurilor, NU mall-urilor în Constanţa".

În semn de solidaritate, astfel de evenimente vor fi organizate şi de românii din Viena (Austria), Paris (Franţa), Montreal (Canada), Londra (Anglia) şi Madrid (Spania).

Comenteaza