Universitatea Tehnică găzduieşte, în premieră pentru România, conferinţa internaţională UPEC

Universitatea Tehnică găzduieşte, în premieră pentru România, conferinţa internaţională UPEC
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este, în perioada 2-5 septembrie, gazda UPEC - Universities’ Power Engineering Conference 2014, una dintre cele mai importante conferințe internaţionale din domeniul energiei.

Conferința, aflată la cea de-a 49-a ediție, este organizată pentru prima dată în România, de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Inginerie Electrică, în parteneriat cu Universitatea Politehnică din București şi Universitatea Politehnică din Timișoara.

Evenimentul la care vor participa 250 de persoane din 41 de ţări va fi coordonat de conf.dr.ing. Dan Doru Micu.

Adresată tinerilor cercetători, doctoranzi și ingineri din industria electrică şi energetică, conferința invită la schimb de experiență și dezbateri despre cele mai recente teme de interes din domeniul energetic, cum ar fi energiile regenerabile, integrarea surselor regenerabile, ICT, generarea distribuită, modelarea, simularea şi analiza reţelelor electrice, calitatea energiei electrice şi reţelele inteligente.

„Conferinţa este structurată în 40 de sesiuni paralele, în care vor fi prezentate 274 de lucrări. UPEC 2014 este un eveniment de anvergură pentru toţi cei care activează în domeniul energiei, fie că sunt studenţi, profesori sau profesionişti din diferite instituţii sau companii private. Împreună, putem dezbate cele mai noi teorii sau practici din domeniu alături de cei mai importanţi cercetători din lume. Vreau să îmi exprim recunoştinţa faţă de cei 14 membri ai Comitetului Internaţional UPEC, care ne-au sprijinit şi ne-au îndrumat în realizarea acestui eveniment, să mulţumesc Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca pentru suport, dar şi partenerilor şi sponsorilor noştri pentru implicare", a declarat coordonatorul evenimentului.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc miercuri, 3 septembrie, începând cu ora 08.00, la Grand Hotel Napoca.

Comenteaza