Universitatea Tehnică începe amenajarea UT HUB, proiectul care tranformă Casa de Modă și sediul BT de pe Barițiu

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a început lucrările la HUB UT care presupune transformarea fostei Case de Modă și a fostului sediu BT de pe Barițiu. Investiția depășește 21,5 milioane de lei.

Este vorba despre un proiect de extindere și amenajare de spații moderne și funcționale pentru studenți și cadre didactice al universității, iar complexul UT HUB va fi definit de clădirile Casa de Modă și fostul sediu al Băncii Transilvania de pe strada Barițiu, cumpărate de UTCN în cursul anului trecut.

Studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism sub coordonarea cadrelor didactice au realizat un releveu complet al celor două construcții, iar în baza acestuia a fost lansat un concurs de idei având ca tema propuneri de utilizare a spațiilor din cele două clădiri. V

Potrivit reprezentanților UTCN, varianta care a fost aleasă propune pentru Casa de Modă o transformare în Salon de expoziții (parter și etaj 1), spații de cercetare și co-working (etaj 2) și centru de conferințe (3 săli de conferințe, una dintre acestea cu o capacitate de 200 de persoane iar celelalte două fiecare cu peste 60 de locuri, la etajul 3), având și spații complementare de alimentație (cafeteria și restaurant).

Pentru clădirea BT s-au propus spații educaționale constând în 30 de săli de seminarii și laboratoare, săli pentru cadre didactice și săli de ședințe, pe toate cele 7 niveluri, parterul fiind dedicat unei librării și unui spațiu multifuncțional pentru studenți.

UT HUB va însemna noi spații atrăgătoare, cu certificare BREEAM, pentru învățământ, cercetare, co-working și săli de conferințe, pentru întreaga comunitate academică, într-o zonă centrală reprezentativă a municipiului Cluj-Napoca.

Licitația organizată de UTCN în luna martie pentru refuncționalizarea pentru învățământ a ansamblului de clădiri de pe strada G. Barițiu nr. 4-6-8 a fost câștigată de ACI pentru suma de 21.649.310 lei.

Vezi și ACI Cluj, interesată de proiectul UTCN pentru Casa de Modă și sediul BT de pe Barițiu

Comenteaza