Universităţile clujene fac site comun ca să atragă studenţii străini

Universităţile clujene fac site comun ca să atragă studenţii străini
Şefii universităţilor clujene s-au întâlnit vineri la Universitatea de Ştiinţe Agricole, ca să stabilească strategii comune pe palierul relaţiilor internaţionale.

 

Agenda întâlnirii a inclus schimbul de bune practici şi discuții referitoare la stabilirea unor priorități comune pe palierul relațiilor internaționale şi a avut ca obiectiv definirea unei strategii comune a Uniunii Universităților Clujene în privința atragerii studenților străini către învățământul superior clujean. Una dintre decizii - un website gestionat de Uniunea Universităţilor, destinat exclusiv informării potențialilor candidați la admitere, din străinătate. În plus, reprezentanții universităților au căzut de acord asupra necesității participării în comun la târguri educaționale, fapt menit să reducă costurile aferente unor astfel de participări, dar şi să crească impactul ofertei educaţionale a învăţământului superior clujean.

Universităţile s-au puzs de acord şi asupra unui calendar de evenimente internaționale care să fie organizate în comun de cele șase universități clujene.

La discuţiile de vineri au participat Călin Rus de la UBB, Cătălin Popa de la UTCN, Andrei Mihalca de la USAMV, Adriana Bera de la Academia de muzică şi Mara Raţiu de la UAD.

Comenteaza