Universităţile clujene regândesc sistemul de admitere VIDEO

Universităţile clujene regândesc sistemul de admitere VIDEO
Universităţile clujene au fost nevoite să regândească sistemul de admitere. Decizia vine după ce Ministerul Educaţiei a decis ca notele din liceu să nu mai conteze la admiterea în facultate.

În urma deciziei Ministerului Educatiei, universităţile au optat pentru un sistem mixt, in care vor pastra ca si criteriu de admitere media de la bacalaureat, dar în unele facultăţi vor introduce şi examenul de admitere

Rectorul Universităţii "Babes-Bolyai", Ioan Aurel Pop, susţine că din anul universitar viitor la nivelul instituţiei se va reintroduce examenul de admitere la facultate, dar decizia finală va aparţine decanilor fiecărei facultăţi.


Şi la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, unele facultăţi vor organiza concursuri de admitere.

"Admiterea la facultăţi se va face pe baza mediei de la BAC şi a notelor de la materiile chimie, fizică, matematică şi informatică. La automatică şi calculatoare şi construcţii se menţine textul grilă de matematică, iar la Facultatea de Arhitectură probele de desen liber şi tehnic", spune purtătorul de cuvânt al UTCN, Daniel Sârb.


ŞI taxele de şcolarizare vor suferi modificări în noul an universitar. De exemplu, la USAMV taxa va fi cuprinsă între 3000 de lei pe an şi 4800 de lei. Un an de studiu la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj costă 8100 de lei pe an, în timp ce pentru un student străin taxa aici este de 5000 de euro pe an.

Comenteaza