UNTOLD 2016. Pe cine ai vrea să vezi la Cluj? SONDAJ

UNTOLD 2016. Pe cine ai vrea să vezi la Cluj? SONDAJ
Prima ediţie a festivalului a fost un real succes, iar fanii Untold abia aşteaptă să îşi vadă artiştii preferaţi pe scena evenimentului în 2016. ZIUA de CLUJ vă invită la sondaj: ce DJ de renume mondial aţi dori să vedeţi la Cluj anul viitor?

Timp de patru zile peste 200.000 de oameni s-au distrat pe cinste la Untold Festival. Avicii, Armin van Buuren, David Guetta, ATB sau Dimitri Vegas & Like Mike au umplut până la refuz Cluj Arena şi s-au bucurat de aprecierea publicului. Din fericire pentru participanţi, a şi apărut confirmarea organizării celei de-a doua ediţii.

La prima ediţie, pe cele opt scene amenajate în cadrul festivalului au urcat 170 de artişti. DJ de pe primele locuri în topurile mondiale, dar şi nume ale hip-hop-ului mondial au animat atmosfera la cel mai mare festival al Clujului. Şi pentru că se profilează o ediţie următoare a festivalului, ZIUA de CLUJ vă invită să ne dezvăluiţi care sunt artiştii care doriţi să urce pe scena evenimentului în 2016. Ajutându-ne de topurile mondiale, ZIUA de CLUJ a selectat următoarele propuneri:

David Guetta - este un DJ și producător muzical francez de muzică house. Inițial fiind un DJ în cluburi de noapte în anii '80 și '90, el fondează Gum Productions și își lansează primul său album, Just a Little More Love, în 2001. El a lucrat cu o varietate de artiști dintre care Britney Spears, Akon, Chris Willis, Kelly Rowland,Lil' Wayne, Kelis, Madonna, Kid Cudi, Estelle, Fergie, Amy Palmer, K'naan,will.i.am, LMFAO, Dane Bowers, Flo Rida și Shakira.

Marco Carola - este unul dintre ambasadorii globali de techno. De la Napoli în partea de sud a Italiei, Marco a contribuit la dezvoltarea scenei electronice la începutul anilor '90, el dus muzica techno în întreaga lume. 20 de ani mai târziu, Marco Carola este încă unul dintre cei mai respectaţi artiști.

Hardwell - pe numele real Robbert van de Corput (n. 7 ianuarie 1988) este un DJ olandez de muzică house progresiv și electro house, de asemenea este și producător muzical. Printre cele mai răsunătoare hituri ale sale se numără "Spaceman", "Encoded", "The World", "Cobra" și "Apollo", iar în colaborare cu Tiësto - "Zero 76". În 2011 a reușit să intre în Top 100 al revistei DJ Magazine, clasându-se pe locul 24, iar în 2012 a urcat 18 poziții, clasându-se deja pe locul 6 în lume. În 2013 și 2014 a ajuns pe locul 1 în revista DJ Magazine.

Daft Punk - un duo francez de muzică electronică, format din muzicienii Guy-Manuel de Homem-Christo și Thomas Bangalter. Daft Punk este considerată a fi una dintre cele mai de succes colaborări de muzică electronică din toate timpurile, atât în ceea ce privește vânzările de albume, cât și în lumea criticilor.

TIESTO - Tijs Verwest şi-a început cariera în 1985, lansându-se în perioada în care stilul progressive cu elemente trance cunoştea cea mai mare expansiune. Tiesto a ajuns de la turnee mondiale la a fi primul DJ care a mixat la Jocurile Olimpice, în 2004, în faţa a milioane de spectatori şi de telespectatori, câştigând majoritatea premiilor destinate muzicii dance şi trance. Remixul său la piesa "Silence" (Delerium) a fost prima melodie house difuzată vreodată la un radio FM în America de Nord și a fost timp de patru săptămâni prezentă în top 10 în Marea Britanie.

Avicii - Tim Bergling, născut în 8 septembrie 1989, cunoscut sub numele scenic Avicii, este un DJ, remixer și producător muzical suedez. În 2012 s-a clasat pe locul 3 în topul anual "Top 100 DJs" publicat de către revista DJ Magazine, iar în 2013 a repetat performanța. A fost nominalizat de două ori la Premiile Grammy, în 2012 pentru piesa "Sunshine", în colaborare cu David Guetta și în 2013, pentru piesa "Levels". Printre influențele lui Avicii se numără Tiesto, Daft Punk, Laidback Luke, Steve Owen, Axwell și Victor Chandler.

Martin Garrix - Martijn Garritsen, cunoscut sub numele de scenă Martin Garrix (n. 14 mai 1996, Amsterdam, Olanda) este un muzician și producător olandez. În anul 2014, Martin Garrix a ajuns pe locul patru într-un clasament făcut anual de revista "DJ MAG". Melodia "Animals" a adevenit cea mai celebră piesă de pe canalul casei de discuri cu care colaborează artistul.

Afrojack - Nick van de Wall, cunoscut după numele său de scenă Afrojack,este un producător de muzică și DJ olandez câștigător al Premiului Grammy. În ultimii ani, acesta a reuşit să ajungă în Topul DJ Mag, iar melodiile lui, în cele mai importante topuri din lume.

Paul van Dyk - pseudonimul lui Matthias Paul, este unul dintre cei mai de succes DJ internaționali. În prima parte a anului 1990 Paul van Dyk mixa des în cluburile din Berlin, până când și-a lansat primul album, "45 RPM" în 1994. Dar doar lansarea celui de-al doilea album, "Seven Ways" l-a așezat în Top 100, urmat de single-ul "For An Angel," ceea ce i-a adus elogii mondiale. Atunci când Paul van Dyk a lansat "Out There & Back", în 2000, a fost clar că muzicianul ar avea mai mult de oferit decât semnătura sa în cluburi și remixurile care l-au făcut deja unul dintre cei mai influenți DJ și producători din toate timpurile.

Armin van Buuren - este un nume important pe scena trance, atât ca DJ, cât și ca producător. Interesul său pentru muzica electronică a apărut încă din copilărie, el intrând în posesia primului sampler încă de la 14 ani. Primul său hit a fost "Blue Fear", lansat în 1995 la Cyber Records. De atunci au urmat o serie întreagă de producții ce au pătruns în clasamentele muzicale internaționale. În plus, a colaborat cu Tiesto pentru proiectele "Major League" și "Alibi" și a produs piesa "Exhale" alături de Ferry Corsten. Începând din anul 2000, a lansat seria de compilații "AVB", care s-a bucurat de succes la public. Un an mai târziu, olandezul și-a început propria emisiune de radio, intitulată "A State of Trance", în timpul căreia își făcea cunoscute creațiile. De-a lungul carierei a concertat în zeci de țări; printre locurile în care mixează constant se numărându-se Passion, Godskitchen, Gatecrasher, Slinky - Marea Britanie, Glow - Washington și Ibiza. 

Skrillex - Sonny John Moore, cunoscut ca Skrillex este un producǎtor american de muzică electronică(în special dubstep și brostep). A început primul său turneu în calitate de artist solo la sfârșitul anului 2007, mergând la primul tur cu Team Sleep, Strata și Monster in the Machine. Cunoscut pentru cele șase premii Grammy, producții pentru artiști precum Lady Gaga, La Roux și Bruno Mars, headliner a peste 300 de show-uri anuale, DJ, cântăreț și compozitor, Skrillex are 10 milioane de single-uri vândute în întreaga lume, reinventând dubstep-ul și modelându-l într-un stil personal, incluzând în acest amalgam de la dub, drum-and-bass și speed garage până la techno.

Dash Berlin - este un proiect muzical olandez EDM creat în 2007 de către Jeffrey Sutorius, Eelke Kalberg, și Sebastiaan Molijn. Omul din fața grupului este DJ Jeffrey Sutorius, unul dintre cei mai populari DJ din lume, conform DJ Mag.

Carl Cox - este un DJ house şi techno, dar şi un cunoscut producător muzical britanic. A debutat în anii '80 ca DJ şi a mixat în numeroase cluburi, dar şi la un cunoscut post de radio. De-a lungul carierei a câştigat nenumărate distincţii, printre care 10 premii DJ Awards, trei premii International Dance Music, precum şi un premiu NME. De asemenea, a fost clasat ca #1 Global Techno and Techno House DJ de către DJ List.

Nicky Romero - Nick Rotteveel van Gotum, cunoscut după numele de scenă Nicky Romero, este un DJ și producător muzical olandez. Are la activ colaborări cu Tiesto, Fedde Le Grand, Sander van Doorn, David Guetta, Calvin Harris, Avicii și Hardwell.

Calvin Harris - Adam Richard Wiles, cunoscut mai mult după numele de scenă Calvin Harris, este un DJ, cântăreț, cantautor și producător muzical scoțian. Deține casa de discuri Fly Eye Records. Albumul său de debut, "I Created Disco", lansat în 2007, a fost certificat cu aur de către British Phonographic Industry, și conține single-urile de top 10.

Deadmau5 - Joel Thomas Zimmerman, cunoscut mai ales cu numele de scenă deadmau5 (tradus în limba română şoarece mort), este un muzician și producător canadian de muzică house, electro house și house progresiv stabilit în Toronto. Melodiile sale au fost incluse în albume compilații ca In Search of Sunrise 6: Ibiza, Tech-Trance-Electro-Madness al MixMag (mixat de deadmau5 însuși), și au fost difuzate inclusiv la emisiunea radioA State of Trance. A colaborat și cu alți DJ-i precum Kaskade, MC Flipside, Rob Swire de la formația Pendulum, și Steve Duda sub numele de BSOD. Este cunoscut pentru capul de șoarece pe care îl poartă în spectacolele sale pe care l-a creat în timp ce învăța să folosească un program de grafică 3D.

Pete Tong - este unul dintre cele mai recunoscuţi DJ din Marea Britanie. Este celebru în lumea întreagă printre fanii muzicii electronice datorită emisiunilor sale "Essential Mix" și "Essential Selection", dar și pentru show-urile live pe care le ține în cluburile de noapte pe întregul mapamond.

Bassnectar - Lorin Ashton, mai bine cunoscut sub numele de scena Bassnectar, este un cunoscut DJ și producători din SUA. El este cel mai bine cunoscut pentru performanţele sale live, dar şi pentru spectacole de lumini pe care le face.

Fedde Le Grand - este un DJ și producător de muzică olandez, cunoscut pentru hiturile "Put Your Hands Up For Detroit" și "Let Me Think About It", cu Ida Corr.

ATB - André Tanneberger este un DJ german, muzician și producător de muzică trance, dance, chill out. De-a lungul carierei sale, s-a poziţionat de nenumărate ori în topuri de specialitate ai celor mai buni DJ din lume.


În cele ce urmează, ZIUA de CLUJ vă invită să vă alegeţi artistul preferat, cel pe care aţi vrea să îl (re)vedeţi la UNTOLD 2016!

Comenteaza