UNTOLD, în siguranță maximă! Elicopter de supraveghere și mii de jandarmi, polițiști, pompieri și medici, gata să intervină

UNTOLD, în siguranță maximă! Elicopter de supraveghere și mii de jandarmi, polițiști, pompieri și medici, gata să intervină

Zilnic, aproape 1.000 de jandarmi și polițiști, pompieri, medici, voluntari SMURD, peste 600 de agenți ai firmei de pază și 75 de polițiști locali, vor asigura măsurile de securitate și asistență medicală pentru participanți.

Peste 2.000 de angajați ai MAI și ai Poliției Locale se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță în toate cele 4 zile și nopți de festival, la cea de-a șasea ediție UNTOLD, care începe joi, la Cluj-Napoca. Acestora li se alătură și peste 600 de agenți de securitate privați.

Astfel, zilnic, aproape 1.000 de jandarmi din Cluj-Napoca, dar și din Târgu Mureș, polițiști, pompieri, medici, voluntari SMURD, peste 600 de agenți ai firmei de pază și 75 de polițiști locali, vor fi implicați în asigurarea siguranței și protecției participanților la festival și acordarea asistenței medicale de primă urgență.

Forțele de ordine vor fi prezente în zona desfăşurării evenimentului pentru prevenirea oricăror incidente, vor institui elemente de prefiltrare și temporizare pe traseele de afluire și defluire a participanţilor, precum și echipaje de intervenție în zonele aglomerate, a gărilor, aeroportului, pe traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiştilor români şi străini, precum și pentru monitorizarea și fluidizarea traficului rutier și pietonal.

Cei aproximativ 400 de jandarmi participanți la misiune, cu câini de serviciu și mijloace tehnice din dotare, vor acționa zilnic în scop preventiv și descurajator, având elemente de dispozitiv în tot perimetrul festivalului, prin posturi, patrule și rezerve de intervenție antiteroriste, precum și pentru restabilirea ordinii publice la nevoie, pentru supravegherea accesului, verificarea respectării regulilor de comportament și a măsurilor de protecție sanitară specifice, precum și gestionarea operativă a oricăror fapte antisociale constatate.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, au fost dispuse măsuri suplimentare, pentru siguranța participanților la festival.

Zilnic, vor acționa peste 350 de polițiști de ordine publică, rutieră, acțiuni speciale, investigații criminale, criminaliști, precum și din cadrul altor structuri, pentru prevenirea incidentelor și luarea măsurilor care se impun.

Alături de aceștia, vor acționa și polițiști din cadrul eșaloanelor superioare, precum și din cadrul altor inspectorate de poliție județene.

De asemenea, pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unității Speciale de Aviație Caransebeș din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu un elicopter tip IAR-316 va survola zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

Din punct de vedere operativ, personalul din Centrul Operaţional, cât şi cel pe linie de comunicaţii aeronautice din Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca vor asigura suportul tehnic al aeronavei pe timpul festivalului.

Toleranță ZERO la DROGURI

Și în acest an, descurajarea și combaterea consumului/deținerii/traficului de substanțe interzise rămâne un obiectiv principal.

Astfel, polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu cei specializați în combaterea criminalității organizate, vor acționa ferm în acest sens.

În incinta festivalului, va fi amenajată o mini - secție de poliție, pentru gestionarea eficientă a sesizărilor și pentru a interveni prompt în orice situație.

Totodată, polițiștii de prevenire vor fi și ei prezenți, venind în întâmpinarea participanților cu recomandări și experimente inedite.

Asemeni fiecărui an, câinii specializați în detectarea substanțelor explozive vor sprijini polițiștii în efectuarea controalelor pirotehnice, pe întregul areal al festivalului.

În fiecare zi a festivalului, peste 130 de salvatori ISU și UPU-SMURD vor fi în măsură să intervină în caz de nevoie. Astfel, asistența medicală de urgență, operațiunile de evacuare a persoanelor, stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor calificat va fi asigurată de medici și asistenți din cadrul UPU-SMURD Cluj, ofițeri și subofițeri ISU Cluj, precum și voluntari ai celor două structuri.

Vor fi operaționalizate în perimetrul festivalului, patru puncte medicale avansate pentru acordarea primului-ajutor calificat și asistenței medicale de urgență, iar echipaje mixte de pompieri și paramedici vor patrula în permanență în întreaga zonă de desfășurare a festivalului.

Premergător și pe timpul evenimentului, specialiștii din cadrul inspecției de prevenire desfășoară verificări și controale preventive, pe linia apărării împotriva incendiilor și protecție civilă, pentru a asigura respectarea reglementărilor pe această linie la amenajările temporare și obiectivele din perimetrul locației festivalului, cât și cele din zonele adiacente.

Patru ambulanțe SMURD, patru autospeciale pentru transportul personal și victime multiple, trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, o autospecială cu modul de descarcerare, o autospecială punct de comandă mobil și o autospecială CBRN vor fi în permanență în perimetrul festivalului pentru a asigura prima intervenție în caz de necesitate.

Recomandări ale structurilor M.A.I.

Reprezentanţii forţelor de ordine reamintesc tuturor participanţilor să respecte prevederile legale în vigoare referitoare la măsurile de protecție sanitară, precum și recomandările forțelor de ordine și ale organizatorilor evenimentului.

De asemenea, este interzisă prezenţa la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substanțe halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare,  dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestuia.

Sesizați orice lucrător al M.A.I. în uniformă despre orice neregulă sau incident pe care îl constatați sau pentru îndrumare și informare.

Comenteaza