UPDATE Revocarea lui Kovesi. Clujenii au ieşit în stradă, au blocat o arteră din centrul oraşului FOTO-VIDEO

UPDATE Revocarea lui Kovesi. Clujenii au ieşit în stradă, au blocat o arteră din centrul oraşului FOTO-VIDEO
Circa 300 de persoane protestează la această ora în centrul Clujului, după ce ministrul Justiției a anunțat că solicită revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Protestatarii s-au adunat în fața Monumentului Memorandiștilor și cer clujenilor să li se alăture, pentru apărarea justiției românești.

Se scandează "Nu vrem să fim conduși de hoți", "Uniți, salvăm toată România", "Hoții, hoții!". De asemenea, a fost afișat un banner uriaș pe care se putea citi: "Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie"

Mulțimea adunată în centrul Clujului este din ce în ce mai furioasă. Protestatarii au blocat circulația pe Bulevardul Eroilor, iar polițiștii fac acum eforturi pentru a redirecționa circulație pe celelalte artere ale orașului.

Jandarmii au încercat să-i convingă pe protestatari să elibereze partea carosabilă, însă s-au lovit de refuzul acestora. Oamenii au început să scandeze: ”Jandarmeria apără hoția!”

Rând pe rând, participanții la protestul spontan vorbesc mulțimii cu ajutorul unei portavoci. Ei cer clujenilor să iasă în stradă. Unul dintre vorbitori a propus pichetarea zilnică a sediilor PSD din întreaga țară.

Se scandează "Justiție, nu corupție", "DNA nu uita, noi suntem de partea ta", "România, trezește-te", "Clujule, trezește-te", "Trădătorii", ”Jos Guvernul”, ”Ultima soluție, încă o Revoluție”

 

Comenteaza