Urmărire ca-n filme în Cluj-Napoca! Un bărbat beat a furat o mașină și a fost urmărit de polițiști până a făcut accident

Urmărire ca-n filme în Cluj-Napoca! Un bărbat beat a furat o mașină și a fost urmărit de polițiști până a făcut accident
| Foto: realitatearutiera.ro

Un bărbat care se deplasa cu o mașină furată a fugit de polițiști în momentul în care acesta a văzut că este oprit pentru un control rutier. A urmat apoi o urmărire ca-n filme pe străzile din Cluj-Napoca.

Polițiștii clujeni au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 36 de ani din Cluj-Napoca, în data de 28 august 2023. Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

“În fapt, la data de 27 august a.c., în jurul orei 23.20, polițiștii Secției 4 Poliție Cluj-Napoca, aflându-se în cadrul unor filtre rutiere în zona străzii 1 Decembrie 1918, au efectuat semnalul de oprire unui bărbat care conducea un autoturism. Bărbatul aflat la volan nu a respectat indicațiile polițiștilor, continuându-se deplasarea după ce a staționat câteva momente, astfel că echipajul a pornit în urmărirea acestuia”, a transmis IPJ Cluj.

Urmărirea în trafic a continuat până în zona străzii Bucegi, unde bărbatul a intrat cu autoturismul într-un chioșc stradal, de unde apoi a fugit. Activitățile pentru imobilizarea acestuia fiind continuate pe jos.

A fost imobilizat de polițiști și condus la sediul unității de poliție, unde s-a constatat că nu deținea permis de conducere. 
De asemenea, testarea acestuia cu etilometrul a indicat o concentrație de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat mostre biologice.

În continuarea verificărilor, polițiștii au identificat în autoturismul condus de acesta două plicuri tip ziplock, care conțineau o substanță solidă alb-transparentă, care au fost ridicate și transmise înspre cercetări ulterioare Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul ar fi furat autoturismul respectiv dintr-o spălătorie auto, din centrul municipiului Cluj-Napoca.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și depus într-un Centru de Reținere și Arestare Preventivă. La expirarea măsurii reținerii, bărbatul a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. 

Comenteaza