Urmărire ca-n filme: un cetăţean a pornit pe urmele unor spărgători de autoturisme, dându-i pe mâna poliţiştilor

Urmărire ca-n filme: un cetăţean a pornit pe urmele unor spărgători de autoturisme, dându-i pe mâna poliţiştilor
Patru barbaţi bănuiţi de comiterea mai multor furturi calificate, au fost depistaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore de către poliţiştii clujeni. Prejudiciul, de aproximativ 4.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Din cercetări a reieşit că în noaptea de 28/29 mai, cei în cauză ar fi sustras bunuri dintr-un autoturism parcat şi, prin escaladarea gardului, ar fi pătruns în imobile din Gherla. Din anexe şi dintr-un autoturism neasigurat, aflat într-o curte, ei ar fi sustras unelte electrice şi aparatură electrică. 

Totodată, s-a stabilit că în aceeaşi noapte persoanele implicate ar fi fost surprinse în flagrant delict de un proprietar în timp ce ar fi pătruns într-un alt autoturism, neasigurat, aflat într-o curte. Bărbaţii ar fi părăsit locul faptei cu un vehicul, iar proprietarul i-a urmărit cu un autoturism, sesizând poliţia. Cei în cauză au fost opriţi în trafic de poliţişti şi conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.

Prejudiciul total reclamat de părţile vătămate este de aproximativ 4.000 de lei, fiind recuperat în totalitate.

"Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, faţă de două dintre persoanele în cauză, de 19 şi 35 de ani, din Gherla şi Câmpia Turzii, instanţa competentă a dispus măsura arestarii preventive pentru 30 de zile, iar faţă de doi tineri, de 25 şi 27 de ani, din Gherla şi Cluj-Napoca, se continuă cercetările în stare de libertate", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Investigaţiile continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

 

Comenteaza