Ursula von der Leyen merge la Kiev să se întâlnească cu Zelenski

Ursula von der Leyen merge la Kiev să se întâlnească cu Zelenski

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen va merge în această săptămână la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ursula von der Leyen va face o vizită la Kiev în care va fi însoţită de către Înaltul Reprezentat UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell.

"Preşedinta Von der Leyen şi Înaltul Reprezentant (al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate) Josep Borrell vor vizita Kievul în această săptămână pentru a se întâlni cu preşedintele (Ucrainei) Volodomir Zelenski", a scris pe contul său de Twitter purtătorul de cuvânt al executivului european, Eric Mamer.

Întâlnirea va avea loc înainte de evenimentul pentru strângere de ajutor '#StandUpForUkraine' care va avea loc sâmbătă la Varşovia, a adăugat el.

Preşedinta CE urmează să fie al doilea reprezent de rang al Uniunii Europene care efectuează o vizită în Ucraina de la începutul războiului, după ce preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a fost săptămâna trecută în Ucraina.

Comenteaza