Foto Vă amintiţi cazul câinelui legat cu o sfoară şi târât după mașină pe o stradă din Cluj? Poliţia ne spune că veterinarul care a examinat patrupedul e de partea "animalului" care l-a torturat

Vă amintiţi cazul câinelui legat cu o sfoară şi târât după mașină pe o stradă din Cluj? Poliţia ne spune că veterinarul care a examinat patrupedul e de partea "animalului" care l-a torturat

Mai țineți minte cazul cățelușului tras după mașină pe o stradă din Cluj? Proprietarul nu credea că a încălcat legea trăgând câinele după mașină. Acum poliţia spune că medicul veterinar care a examinat câinele din imagini a concluzionat că acesta nu prezintă leziuni la nivelul corpului.

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care se observă un patruped care pare a fi legat de un autoturism posibil pus în mișcare, polițiștii Biroului Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu, în baza primelor verificări fiind identificat conducătorul autoturismului. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, conform Legii 205 din 2004 privind protecţia animalelor”, a anunţat IPJ Cluj în 5 aprilie, la momentul când au apărut în spaţiul public imaginile cu patrupedul chinuit.

După ce societatea civilă şi presa locală au vuit prezentând fapta plină de cruzime a proprietarului câinelui, a apărut în cele din urmă răspunsul poliţiei la petiție. A fost publicat de o iubitoare de animale pe pagina facebook.com/groups/anim.cluj.

Însă din 5 până în 19 aprilie a fost cale lungă, dar măcar poliţia a tras nişte concluzii, care mai mult ca sigur multora nu le vor plăcea. Având în vedere interesul manifestat atât de către societatea civilă, cât şi de mijloacele de informare în masă cu privire la cazul câinelui care a fost dus în lesă în timp ce lesa era ţinută pe geamul deschis al unui autoturism aflat în mişcare, poliţia spune că a identificat şi audiat persoanele implicate.

Vă amintiţi cazul câinelui legat cu o sfoară şi târât după mașină pe o stradă din Cluj? Poliţia ne spune că veterinarul care a examinat patrupedul e d

Însă ceea ce surprinde cel mai mult este că „medicul veterinar care a examinat câinele prezentat în imagini a concluzionat că acesta nu prezintă leziuni la nivelul corpului. De asemenea medicul veterinar a constatat că proprietarii asigură animalului aplicarea normelor sanitare veterinare şi de zooigienă privind adăpostirea, hrănirea şi îngrijirea”, arată răspunsul la petiţia iubitorilor de animale, semnat de şefii IPJ Cluj.

E adevărat, poliţiştii spun că i-au aplicat o sancţiune contravenţională proprietarului câinelui, însă e greu de crezut că patrupedul ar putea fi de aceeaşi părere cu medicul veterinar sau că l-ar încălzi ameenda primită de crudul său proprietar. Poate nu avea bietul animal coaste sau picioare rupte, dar spaima lui şi trauma de a fi supus la un asemenea experiment grotesc nu ar trebui să fie suficientă pentru a nu mai permite acelui care se numeşte om să nu mai abuzeze niciodată de animalul acesta sau de oricare altul de acum şi până mai respiră?

Clujenii au reacţionat îngroziţi la răspunsul poliţiei:

„... rezultă că propietarul a fost maltratat de câine şi nu invers.....deci, MORALA... legaţi fraţilor oameni de maşini, târâţii pe autostrăzi şi poliţia o să vă sancţioneze conform celor constatate de medic”.

„Pe mine personal, paragraful 4, mă dă gata. Deci, deşi câinele meu mănancă Hill's, (asigur hrănirea corespunzătoare), doarme în pat cu mine, (asigur adăpost), o piaptăn, face băiță, etc. (asigur îngrijirea) regulat deparazitări şi vaccin (norme sanitar veterinare), am dreptul să o bat de să o las lată că nimeni nu îmi va face nimic?”


„Vă bateţi joc de noi.”


„Măcar l-au amendat. Decât nimic...”


„Dar mi-e teamă că se va răzbuna pe câine.”

"Poliţia româna e bună pt. a da amenzi bătrânelelor care vând roşii sau flori la colţ de drum. Sau să bată până omoară un om... ăsta le este nivelul."

Citeşte şi:  Un bărbat din Cluj și-a legat câinele de mașină și l-a târât zeci de metri

Comenteaza